Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare

Postat de DinDragostePentruGatit in Piine
31 Ian 2013 | 4721 vizualizari
Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare

Se lăudase într-o zi sora mea că făcuse pâine fără s-o frământe şi era fascinată... Am făcut şi eu acum, însă nu doar din făină albă de grâu ci am proiectat :)) un amestec de mai multe tipuri de făină, seminţe de in şi măsline negre. A ieşit o pâine gustoasă şi parfumată.

Ingrediente

  • 100 g făină albă de grâu;
  • 200 g făină de grâu - măciniş intergal;
  • 300 g făină de secară;
  • 20 g tărâţe de grâu;
  • 450 mL apă caldă;
  • 25 g drojdie proaspătă;
  • 1 lg zahăr;
  • 2 lg seminţe de in;
  • 2 lg măsline negre tocate;
  • 4 lg ulei de măsline extravirgin;
  • 1 lg rasă de sare.

Mod de preparare

Se cântăresc tipurile de făină şi tărâţa de grâu.

Se pregăteşte maiaua:   

- drojdia, 1 lg zahăr, 2 lg de făină şi apă călduţă(din volumul de 450mL) se amestecă bine până devine o pastă lichidă. Se pune de-o parte 10 minute la foc cald, ferit de curenţi de aer. 

Într-un bol se pun tipurile de făină, tărâţa, seminţele de in, măslinele tocate şi sarea. 

Se face o adâncitură în mijloc şi se pune maiaua crescută.  

Se adaugă cele 4 linguri de ulei de măsline şi se amestecă totul până la omogenizarea completă.

Separat, într-un alt bol încăpător, se pune hârtie de copt şi se pune aluatul de pâine.

Se poate pune şi direct în tava în care urmează a fi coapă pâinea. 

Se presară făină de secară şi se pune la dospit, la loc cald, ferit de curenţi de aer rece, timp de circa 2 ore. 

Eu am pus la dospit în cuptor, încălzit foarte puţin, atât cât să permită aluatului să crească. 

După ce au trecut cele 2 ore, se mută aluatul cu tot cu hârtia de copt, în tava de copt. 

Tava se introduce în cuptorul încălzit pentru circa 45 minute, la temperatură medie. 

De data asta am pus pâinea într-o tavă înăltuţă, pe care am acoperit-o cu un capac în primele 15 minute de coacere.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine multicereale, cu seminţe de in şi măsline, fără frământare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine alba impletita

Postat de Irina

Paine alba impletita

Am incalzit intai cuptorul la 200 grade. Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate, adica faina, sarea, drojdia. Laptele l-am incalzit nitel, l-am adaugat in vas, am adaugat...

Citeste continuarea

Paine cu amestec de faina si malai

Postat de merisor67

Paine cu amestec de faina si malai

Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2013, 17:20
cred ca ai vrut fara framantare si ai scris fara dospire
la 31.01.2013, 17:23
Vezi, ştiai că ai şi untura aceea bună de aia ai făcut. Arată foarte bine, bravo
la 31.01.2013, 17:24
Foarte bine arata, ieri am facut si eu cu faina integrala
la 31.01.2013, 17:25
Merci, Timea. Aiurita...
la 31.01.2013, 17:25
Tot ieri am facut si eu.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking