Paine neagra cu cartofi

Postat de MotanLaOale in Piine
19 Apr 2011 | 8684 vizualizari
Paine neagra cu cartofi

Trebuie sa multumesc lui Ruxy Rux pentru ca m-am apucat sa fac paine. Este prima paine facuta, foatre buna a iesit dar aspectul lasa de dorit.

Ingrediente

  • 1kg faina de grau neagra
  • 400g cartofi
  • 40g drojdie
  • 600ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaje cu putina sare circa 30 minute.

Se curata fierbinti si se mixeaza pana devin o pasta. Se mixeaza fierbinti ca sa nu devina cleiosi.

Intr-un castron mai mare se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 100ml apa, cartofii si 100g faina.

Se amesteca pana la omogenizare, se presara cu faina, se acopera cu un servet si se lasa la caldura 30-40 minute.

Cand a crescut maiaua se pune sarea, 400ml apa, restul de faina si se amesteca intai cu lingura si apoi se framanta bine 20 minute. Aluatul trebuie sa-si pastreze forma.

Se presara cu faina, se acopera cu servetul si se lasa la caldura 30 minute.

Se mai framanta 2-3 minute pentru stimularea activitatii drojdiei si se lasa la crescut inca 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna pe blatul infainat se framinta putin, se da forma painii (eu am vrut sa iasa ca painea ardeleneasca....mareee) se pune in tava tapetata cu hartie si presarata cu faina, se acopera si se lasa sa creasca inca 20 minute.

Se introduce in cuptorul preancalzit la temperatura medie 50-60 minute.

Inainte sa fie gata se scoate si se unge cu apa cu o pensula si se introduce inapoi in cuptor pana este gata.

Se scoate pe un servet pus pe un gratar pana se raceste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandvici cu fasole -de post

Postat de mihaelar63

Sandvici cu fasole -de post

Fasolea se intinde pe feliile de paine. Eu am avut o fasole alba -marunta, de anul acesta. La gust parca este ca untul. Peste fiecare felie cu fasole se da un strat subtire de...

Citeste continuarea

Salata de cartofi si sfecla rosie

Postat de Veronica22

Salata de cartofi si sfecla rosie

Prima data, coacem sfecla in cuptor si punem cartofii in coaja, la fiert. Cand sunt gata fiecare, se lasa sa se raceasca. Sfecla rece se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovul de asemeni,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2011, 09:20
@ Ruxy Rux te rog daca vezi reteta mea sa-mi spui unde am gresit de s-a crapat la copt si nu a iesit neteda si crocanta. La gust a fost foarte buna multumesc
la 19.04.2011, 10:40
Cred ca ar mai fi trebuit putina faina.

Nu te descuraja, data viitoare va iesi si mai bine.
la 19.04.2011, 10:51
vladimir....las ca e fain aspectul ala....rustic daca la gust e buna...e ok
la 19.04.2011, 10:55
daca gustul e ok,nu conteaza aspectul
la 19.04.2011, 10:55
Multumesc pentru sfaturi

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking