Pâine neagră de casă

Postat de aliliana in Piine
15 Dec 2012 | 5445 vizualizari
Pâine neagră de casă

Ingrediente

  • 1 kg făină neagră
  • 50 gr. Drojdie pulbere
  • Un vârf de cuţit sare
  • 0.5 l apă caldă
  • 50 gr. ulei

Mod de preparare

Fiind prima reţetă de pe site, am zis să încep cu pâinea, căci este folosită de toată lumea. Iar pâinea de casă este la mare căutare în multe case.

Făina cernută se pune într-un vas peste care se pune drojdia şi sarea. În etape se adaugă apa caldă, frământându-se până se formează aluatul la consistenţa necesară. La sfârşit se încorporează uleiul şi se mai frământă un pic.

Se lasă la dospit cât să crească la optimul necesar aşezatului în tăvi. Se mai lasă la dospit în tăvi cca. 15 minute apoi se bagă la cuptor. În timpul coacerii se testează cu o scobitoare (de preferat ca cele pentru frigărui). 

Se scoate la momentul potrivit şi se acoperă pentru 10 minute cu un ştergar umezit.

p.s Până la învăţarea tuturor trucurilor de fotografiere, pregătire şi postare, prezentările vor fi "ca de început".

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine neagră de casă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitive pentru masa de Revelion

Postat de Constelatialeu

Aperitive pentru masa de Revelion

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat...

Citeste continuarea

Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

Postat de mihaelar63

Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2012, 16:21
cel mai bun inceput
la 15.12.2012, 16:23
la 15.12.2012, 16:27
Deja am probat eu mai mult de jumate Că mereu zic că poate cealaltă felie e altfel
la 15.12.2012, 16:32
Padre,painea ingrasa!
la 15.12.2012, 16:35
Pe mine nu De câţiva ani zic să mai pun 3kg şi nu reuşesc

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking