Paine suedeza, cu faina integrala si seminte

Postat de lia in Piine
18 Oct 2010 | 9735 vizualizari
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte

Am gasit aceasta reteta aici(http://amainbucatarie.blogspot.com) si mi s-a parut interesanta, asa ca m-am pus pe treaba... dar trebuia sa-mi la amprenta personala : am schimbat faina alba cu cea integrala si am adaugat atat in compozitie cat si deasupra, seminte de susan, floarea soarelui si in. A rezultat o painica dulceaga, aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra, impreuna cu o cana de lapte sau ceai.

Ingrediente

  • 250 grame lapte caldut
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri, apa calduta
  • 1kg  faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 ou bine batut, pentru uns deasupra

Mod de preparare

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat programul, am scos aluatul pe planseta si am inceput sa-l mai framant putin, apoi l-am taiat in doua; o bucata mai mare de aluat am lasat-o pentru tava mare de chec si pentru tava mica de chec am pastrat o bucata mai mica din aluat. In tava mare am impletit un aluat din 8, iar in tava mica, din 4. Am asezat aluatul in tava, l-am uns cu ou batut si am presarat cateva seminte deasupra. L-am lasat la crescut inca 30’, dupa care am pus painicile in cuptorul incalzit, pentru 45’

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine suedeza, cu faina integrala si seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Turte cu dovleac

Postat de sufletista

Turte cu dovleac

Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in...

Citeste continuarea

Paine cu seminte la vasul de ceramica Crock Pot

Postat de mirela0911

Paine cu seminte la vasul de ceramica Crock Pot

Pentru framantatul aluatului am folosit masina de paine. Daca nu aveti una, se framanta cu mana sau robotul. Se introduc ingredientele in ordinea enumerata iar la final se adauga semintele sau se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 11:28
Cum ai facut "imbarligatura" aia in 8?
la 18.10.2010, 11:30
ce frumoasa impletitura
la 18.10.2010, 11:34
wow!
la 18.10.2010, 11:38
mihaai dreptatee mai degraba imbarligaturadecat impletituradar ce conteazapainica a avut succes
la 18.10.2010, 11:39
rocsiasa am stiut, atat am putute pentru prima oara cand incerco astfel de impletitura

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking