Paine suedeza, cu faina integrala si seminte

Postat de lia in Piine
18 Oct 2010 | 9486 vizualizari
Paine suedeza, cu faina integrala si seminte

Am gasit aceasta reteta aici(http://amainbucatarie.blogspot.com) si mi s-a parut interesanta, asa ca m-am pus pe treaba... dar trebuia sa-mi la amprenta personala : am schimbat faina alba cu cea integrala si am adaugat atat in compozitie cat si deasupra, seminte de susan, floarea soarelui si in. A rezultat o painica dulceaga, aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra, impreuna cu o cana de lapte sau ceai.

Ingrediente

  • 250 grame lapte caldut
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri, apa calduta
  • 1kg  faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 ou bine batut, pentru uns deasupra

Mod de preparare

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat programul, am scos aluatul pe planseta si am inceput sa-l mai framant putin, apoi l-am taiat in doua; o bucata mai mare de aluat am lasat-o pentru tava mare de chec si pentru tava mica de chec am pastrat o bucata mai mica din aluat. In tava mare am impletit un aluat din 8, iar in tava mica, din 4. Am asezat aluatul in tava, l-am uns cu ou batut si am presarat cateva seminte deasupra. L-am lasat la crescut inca 30’, dupa care am pus painicile in cuptorul incalzit, pentru 45’

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine suedeza, cu faina integrala si seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Focaccia cu rozmarin

Postat de RODIMUR

Focaccia cu rozmarin

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...

Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu lapte batut si parmezan

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 11:28
Cum ai facut "imbarligatura" aia in 8?
la 18.10.2010, 11:30
ce frumoasa impletitura
la 18.10.2010, 11:34
wow!
la 18.10.2010, 11:38
mihaai dreptatee mai degraba imbarligaturadecat impletituradar ce conteazapainica a avut succes
la 18.10.2010, 11:39
rocsiasa am stiut, atat am putute pentru prima oara cand incerco astfel de impletitura

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking