Ingrediente
- Avem nevoie de:
- 1 cana lapte caldut
- 1 pliculet drojdie
- 1 cana ulei de masline
- masline negre taiate bucati
- 1 rosie deshidratata taiata felii
- ierburi uscate (eu am pus busuioc si cimbru)
- sare
- putin zahar
- faina cat cuprinde
Mod de preparare
Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa e formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul.
Am rulat apoi aluatul crescut si l-am intins sub forma rotunda, apoi am facut cateva gropite pe care le-am umplut cu rosii deshidratate, masline si putin ulei de masline; in final am presat cimbru si busuioc. Am copt-o in cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii...in ultimele 5 minute painea a fost unsa cu putin ulei de masline, pt. a capata luciu.
A fost o minune de paine, care a disparut in cateva minute!
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine tip foccaccia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|