Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 gr faina alba de grau
- 30 gr drojdie uscata
- o cescuta cu apa calda
- 1/2 lingurita cu zahar
- sare dupa gust
- 50 gr unt
- 1 ou mare
- Pentru umplutura:
- 150 gr branza de burduf
- 2 fire mici de ceapa verde
- o lingura cu marar tocat (sau dupa gust)
- o lingurita cu oregano si busuioc uscat
- Pentru uns:
- 1 ou
- 100 gr iaurt cremos
Mod de preparare
Drojdia o pasam cu zaharul, adaugam putina apa calda si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Separat, cernem faina, adaugam oul, un praf de sare si drodia dospita. Amestecam ingredientele si cu ajutorul untului (care trebuie sa fie moale) framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un servet curat si il pastram intr-un loc caldut, pana ce creste bine. Din aluatul obtinut, intindem o foaie (cam de 0,5 cm grosime), peste care presaram condimentele (oregoano si busuioc), mararul tocat, iar din loc in loc asezam bulgarasii de branzica. Tragem aluatul umplut, parte peste parte, si, il asezam in vasul cooker-ului uns cu putin unt sau cu ulei. Ungem painica cu amestecul de ou si iaurt, selectam din MENU programul BAKE pentru 55 de minute la o temperatura de 150 grade. Din cand in cand puteti verifica aspectul painicii.
E tare buna si calda si rece! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|