Ingrediente
- Aluat:
- 2 galbenusuri de ou fierte, zdrobite cu furculita
- 150 ml lapte batut
- 150 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 1 lingura seminte de chimen
- 3-4 linguri ulei aromatizat din borcanul cu rosii deshidratate
- 520 g faina
- 1 cub mic de drojdie proaspata, zdrobita
- Umplutura:
- 5-6 oua fierte
- 6-7 rosii deshidratate
- 6 bastonase de cascaval
- pentru uns
- 1 galbenus
- chimen sare grunjoasa de mare
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.
Am intins aluatul cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara. Am curatat ouale fierte si le-am taiat in jumatati. Rosiile de la borcan le-am taiat in sferturi. Pe una din laturile aluatului am pus cateva jumatati de ou, paralel am pus rosii taiate, am facut sul aluatul, cu ouale si rosiile in mijloc, am mai pus un alt rand de jumatati de ou, bastonase de cascaval, am rulat aluatul pana la capat.
Am pus totul intr-o tava de chec unsa cu putin ulei. Am uns painea cu galbenus de ou, am presarat chimen si sare grunjoasa de mare. Am lasat painea sa creasca 15 mionute si am copt-o la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.
Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|