Painici

Postat de AnyCostescu in Piine
15 Apr 2013 | 4920 vizualizari
Painici

De mult ma ardea un dor de paine proaspa de casa..Au iesit asa bune painicile mele ca am imfulecat rapid vreo 2:)

Ingrediente

  • aproximativ 400 g faina( depinde de calitatea fainii)
  • 1 lingura drojdie uscata
  • jumatate de lingura de sare
  • 2 cuburi zahar
  • aproximativ 200 ml apa
  • un ou pt uns
  • miere

Mod de preparare

Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia...

Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand cate putina faina, pana decinde un aluat potrivit de moale dar nelipicios..

Aluatul l-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca.

Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 8 bucati..

Putem sa faceti painicile sub ce forma doriti..eu am incercat sa le dau o forma mai speciala dupa cum puteti vedea mai jos..

Se pun painicile in tava , se ung cu ou batut si se coc pana se rumenesc..

Eu cand le-am scos le-am dat cu miere..

Au iesit niste minunatii de painici...

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati. Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.04.2013, 17:14
Parca le si simt mirosul. ..Tu folosesti zahar cuburi pentru prepararea aluaturilor ?
la 15.04.2013, 17:15
ionela nu neaparat...am ramas fara zahar tos si am pus cuburi
la 15.04.2013, 17:38
la 15.04.2013, 17:41
la 15.04.2013, 17:46
Imi imaginez ce miros ai avut in bucatarie....ce frumoase sunt!!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking