Painici cu ciuperci si verdeturi uscate

Postat de panacris in Piine
17 Mar 2020 | 2419 vizualizari
Painici cu ciuperci si verdeturi uscate

Am văzut la Adnia zilele trecute aceste black panini și după inventarul din cămară, am descoperit un săculeț cu hribe uscate de la draga mea prietenă Simona, așa că nu mai aveam nicio un impediment în a le prepara și savura cu mare poftă. Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Apă călduță 200 ml,
  • Făină neagră 500 g,
  • Sare grunjoasă 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Ciuperci uscate făcute pudră 1 lingură,
  • Verdețuri uscate pudră (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin) 1 lingură.

Mod de preparare

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. 

În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, pentru cca. 90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, să nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.

Pentru varianta clasică, preparat annual, se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajutat cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margine spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.

După ce a crescut aluat, se împarte în bucăți egale, cca. 10 bucăți.  Se rulează prin făină, se dă forma de pânici, apoi se crestează, se lasă la dospit încă minim 30 minute, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins la 200 g, cca. 30 de minute și încă 10 minute la 150 grade.

Spor şi poftă bună! ;)

 

                               

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ciuperci si verdeturi uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Turtite cu dovlecei si cascaval

Postat de Oana

Turtite cu dovlecei si cascaval

Spalati dovlecelul si taiati capetele, apoi dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici, cu tot cu coaja Dati pe razatoarea mica si cascavalul Puteti prepara aluatul cu ajutorul unui robot, asa cum...

Citeste continuarea

Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

Postat de momo121

Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

   Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit  Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2020, 00:18
la 18.03.2020, 08:43
la 18.03.2020, 08:53
Bune...!
la 18.03.2020, 18:18
Bune!
la 18.03.2020, 19:10
Iar faci teste pe zmei ?

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking