Painici cu ciuperci si verdeturi uscate

Postat de panacris in Piine
17 Mar 2020 | 2448 vizualizari
Painici cu ciuperci si verdeturi uscate

Am văzut la Adnia zilele trecute aceste black panini și după inventarul din cămară, am descoperit un săculeț cu hribe uscate de la draga mea prietenă Simona, așa că nu mai aveam nicio un impediment în a le prepara și savura cu mare poftă. Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Apă călduță 200 ml,
  • Făină neagră 500 g,
  • Sare grunjoasă 1 lingură,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Drojdie uscată 1 plic,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Ciuperci uscate făcute pudră 1 lingură,
  • Verdețuri uscate pudră (oregano, cimbru, busuioc, rozmarin) 1 lingură.

Mod de preparare

Mărturisesc că m-am folosit din nou, de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. 

În recipientul masinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, pudra de ciuperci, pudra de verdețuri, uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, pentru cca. 90 de minute.

Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei, ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, să nu mai deschide-ți capacul, își face treaba singură.

Pentru varianta clasică, preparat annual, se face o maia din drojdie, zahăr şi puţină apă, apoi se lasă la dospit în mijlocul grămezii de făină, cca. 10 minute. Se trece la frământat, ajutat cu uleiul de măsline, adunându-se aluatul uşor, uşor dinspre margine spre interior, până se obţine un aluat omogen, care se lasă la dospit cca. 60 min.

După ce a crescut aluat, se împarte în bucăți egale, cca. 10 bucăți.  Se rulează prin făină, se dă forma de pânici, apoi se crestează, se lasă la dospit încă minim 30 minute, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins la 200 g, cca. 30 de minute și încă 10 minute la 150 grade.

Spor şi poftă bună! ;)

 

                               

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ciuperci si verdeturi uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte de dovleac si chifle cu seminte de in

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...

Citeste continuarea

Focaccia

Postat de Ina

Focaccia

Punem cartoful la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in cartof, oprim focul, scurgem apa si pisam cartoful. Cernem faina (chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2020, 00:18
la 18.03.2020, 08:43
la 18.03.2020, 08:53
Bune...!
la 18.03.2020, 18:18
Bune!
la 18.03.2020, 19:10
Iar faci teste pe zmei ?

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking