Painici cu mac

Postat de Constelatialeu in Piine
13 Mar 2021 | 2332 vizualizari
Painici cu mac

Ma cam mancau palmele sa framant ceva si exact la fix mi-a iesit in cale reteta lui Rocsy. Asadar si prin urmare m-am apucat de framantat. Multumesc Rocsy pentru reteta !

Ingrediente

  • 750 g faina
  • 150 ml lapte
  • 180 g apa
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 50 g unt 82% grasime, la temperatura camerei
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri ( gainusele astea tinere fac ouale micute)
  • mac pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat zaharul, sarea si drojdia si am amestecat . Laptele si apa le-am pus intr-un ibric si le-am incalzit usor, nu trebuie sa fie fierbinte lichidul, doar caldut. Am turnat lichidul caldut in castron si am inceput sa amestec bine. Cele 2 oua le-am batut bine apoi le-am incorporat in aluat. La final am adaugat bucatele de unt moale si am inceput sa framant energic, cca 30 min de framantat cu simt de raspundere. Am pus aluatul intr-un castron uns cu ulei, am acoperit castronul si l-am lasat sa creasca cca 1 ora. Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe mas ade lucru l-am impartit in doua, am format 2 suluri pe care le-am impartit in parti aproximativ egale, am obtinut 12 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o intr-un dreptunghi apoi am rulat strans. Am asezat fiecare rulou in tava tapetata cu hartie de copt.Am mai lasat sa creasca cca 15 min, apoi cu un cutit ascutit am facut mici crestaturi, am uns cu galbenus d eou si am presarat mac. Am preincalzit cuptorul la 170 grade, am bagat tava la cuptor si am copt cca 20-25 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos. O nebunie de painici, nici n-am avut rabdare s ase racoreasca un pic, am rupt una si am mancat-o asa fierbinte. Se pot pastra intr-un vas acoperit cu folie alimentara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu muschi file si cascaval

Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare. Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2021, 18:45
Ce frumuseti....iau si eu doua pentru dimineata Clemisoara!
la 13.03.2021, 18:50
Cu drag te servesc !
la 13.03.2021, 18:50
Mersiiiiii!
la 13.03.2021, 18:55
Minunate!
la 13.03.2021, 19:06

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking