Painici cu scortisoara

Postat de ianculubita in Piine
21 Oct 2013 | 2553 vizualizari
Painici cu scortisoara

Aceste painici,sunt ca niste gogosele aromate cu scortisoara;usor de facut si bune,bune!! In poza avem alaturi un pahar cu Nectar de caise facut din vara,va amintiti nu??

Ingrediente

  • 3cani cu faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 3linguri zahar
  • vanilie
  • 50g unt topit
  • 1cana papte cald
  • 1ou
  • In plus mai avem nevoie de
  • 1cana cu zahar brun
  • 2linguri scortisoara
  • 100g unt topit

Mod de preparare

Frecam oul cu un 1/2lingurita sare,zahar,vanilie apoi rasturnam in vasul cu faina cernuta;

drojdia inmuiata cu putin lapte caldut,amestecam totul bine,adaugam lapte cate putin,iar la sfarsit framantam aluatul adaugand unt topit;

facem o sfera din aluat,acoperim si lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul;

in acest timp,intr-un bol amestecam zaharul brun cu scortisoara iar in altul punem untul topit;

dupa ce aluatul e crescut,rupem bucati egale,facem sfere mici,le trecem prin unt,zahar,apoi le punem in forma de tort cu hartie de copt;

dupa ce am umplut forma,acoperim si mai lasam sa creasca 20min dupa care o lasam la cuptor 30-40min;

dupa ce s-a copt,scoatem painicile din forma cat sunt calde,altfel zaharul caramelizat se lipeste de forma si se rupe cand incercam sa le scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Postat de panacris

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se...

Citeste continuarea

Painici cu scortisoara

Postat de luminita20_2006

Painici cu scortisoara

Se topeste drojdia cu un pic de zahar si lapte caldut. Se cerne faina se pune intr-un vas se face o fantana in mijloc se pune laptele sarea drojdia topita, uleiul sau untul topit si zaharul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 10:10
la 21.10.2013, 11:08
la 21.10.2013, 11:16
Pana la mine a ajuns mirosul lor
la 21.10.2013, 11:30
la favorite
la 21.10.2013, 11:57

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking