Painici cu varza

Postat de bylaura in Mancaruri de post
22 Dec 2011 | 7190 vizualizari
Painici cu varza

Ingrediente

  • Aluat :
  • 800 gr faina
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • si un varf cutit zahar
  • apa calduta pt framantat (cca 300 ml)
  • Umplutura :
  • o varza murata scursa bine (mica)
  • 2 cepe potrivite
  • piper
  • cimbru
  • ulei (pt prajit)

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron si se face o adancitura in mijlocul ei in care se pune drojdia frecata cu zaharul si sarea. Se adauga apa calduta cate putin, si se framanta bine pana se obtine o coca care nu se lipeste de maini. Se lasa la crescut cam 30 min, timp in care se pregateste umplutura.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit. Cand devine sticloasa se adauga varza tocata marunt si se condimenteaza dupa gust cu piper si cimbru. Se tine pe foc pana ce varza se caleste bine.

Se intinde foaia de aluat, se taie in forme de patrat sau dreptunghi, se aseaza in mijlocul fiecaruia  umplutura si se lipesc la capete cu ajutorul unei furculite. Se dau la cuptorul preincalzit pentru 30-35 min.  Sunt gata cand devin rumene.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

Postat de timea

Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

Pregatim aluatul in felul urmator: - punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute - amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2011, 21:40
sevesc si eu una
la 22.12.2011, 21:51
sunt specifice ardelenesti nu???
la 22.12.2011, 22:14
la 22.12.2011, 22:22
aiiai de cand n`am mancat..cu mult piiipppperrrr
la 22.12.2011, 22:26

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking