Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

Postat de timea in Aperitive / Garnituri
11 Iun 2012 | 4083 vizualizari
Painici din faina integrala cu diverse umpluturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 800 gr faina integrala
  • - 200 gr faina neagra
  • - 100 ml lapte
  • - 580-600 ml apa
  • - 2 pliculete drojdie uscata sau 2 cubulete drojdie prosapata
  • - 2 lingurite sare
  • - 2 lingurite zahar
  • - 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • - 8 felii cascaval
  • - 1 varza mica calita in ulei cu sare si piper

Mod de preparare

Pregatim aluatul in felul urmator:

- punem drojdia in laptele caldut cu o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 minute

- amestecam bine cele doua tipuri de faina, adaugam sarea si cealalta lingurita de zahar si amestecam

- turnam drojdia dospita si treptat apa calduta framantand cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete

- adaugam si uleiul si mai framantam 3-4 minute

- acoperim si lasam la dospit la loc cald timp de o ora

Calim varza in cateva linguri de ulei si adaugam doar sare si piper.

Intindem aluatul, taiem in dreptunghiuri si umplem o jumatate cu varza calitaIndoim apoi apasand la capete pt a se lipi.

Mai lasam la dospit 20 min.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20-25 min.

Procedam la fel si la cele cu cascaval. Asezam cascavalul in mijloc si indoim capetele.

Lasam la dospit 20 min, apoi le dam la cuptor.

Iar pentru chiflute, formam chiflele pe care la fel le lasam la dospit 20 min apoi le dam la cuptor 20-15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici din faina integrala cu diverse umpluturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu branza, spanac si oua de prepelita

Se pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după...

Citeste continuarea

Triunghiuri cu spanac umplute cu branza

Postat de Oana

Triunghiuri cu spanac umplute cu branza

Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se mixeaz cu uleiul si un praf de sare. Se adauga spanacul si smantana. Am folosit spanac maruntit congelat, am scos pe o farfurie 12...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2012, 12:51
Tare bine arata
la 11.06.2012, 12:53
a venit painica !!!!!!
la 11.06.2012, 12:54
Angy, Dia voi haideti cu pranzul
la 11.06.2012, 12:57
Eu vreau cate 2 din fiecare.
la 11.06.2012, 13:07
ok Miha ai voie sa te servesti

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking