Painici pentru micul dejun

Postat de Brindusa in Piine
17 Oct 2011 | 4083 vizualizari
Painici pentru micul dejun

O reteta pe care am facut-o in colaborare cu baiatul meu.

Ingrediente

  •  500 g faina pentru paine (adica nu din cea pentru prajituri, patiserie sau cozonac)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 - 350 ml apa calduta
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita piper cu lamaie,  macinat
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Amesteca bine drojdia cu 300 ml apa

Intr-un castron pune faina, uleiul si sare. Adauga apa cu drojdie. Amesteca putin. Adauga ierburile si piperul. Amesteca cu lingura

Daca coca e  greu de amestecat, inseamna ca trebuie sa pui mai multa apa. Adauga inca 50 ml apa. Amesteca 5 minute.

Unge un castron curat cu ulei

Cu ajutorul unei spatule pune coca in castronul curat. 

Acopera castronul cu un prosop si lasa-l intr-un loc caldut 1 ora.  Dupa acest timp presara faina pe masa si cu ajutorul unei spatule transfera coca pe masa. Presara bine coca cu faina

Cu ajutorul unui cutit ascutit, trecut prin faina, taie coca in 9- 12 bucati pe care le faci mingiute.Pune mingiutele intr-o tavita

Poti presara coca cu diferite seminte. Eu am folosit seminte de nigella

Lasa coca la crescut cam 1 ora. In timpul acesta incalzeste cuptorul la maxim.

Coace  40 minute, la 200 C. In ultimele 10 minute poti da cuptorulmai tare daca painea n-a facut o crusta aurie, frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici dulci pentru micul dejun

Postat de bitza

Painici dulci pentru micul dejun

Manual : Intr-un castron se pune  faina,se amesteca cu zaharul si sarea.Laptele se amesteca cu margarina topita si se toarna in gaura facuta in mijlocul fainii.Se amesteca cu o lingura...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2011, 23:17
Cred ca sunt o minunatie ...desigur asta e rezultatul unei asemenea colaborari!
la 17.10.2011, 23:30
daca le-ai facut cu baiatul tau,sigur rezultatul e pe masura
la 17.10.2011, 23:42
cred ca au fost foarte bune
la 18.10.2011, 05:11
Foarte bune pâinicile, bun şi preţios ajutorul!
la 18.10.2011, 05:32
bun bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking