Placinta cu branza si chimen

Postat de miha in Aperitive / Garnituri
1 Iun 2013 | 4815 vizualizari
Placinta cu branza si chimen

Ingrediente

  • Aluat de paine:
  • ~500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 ml lapte (sau apa)
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lingurita chimen
  • sare si piper
  • rosii cherry

Mod de preparare

Aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.

Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Restul de lapte amestecat cu uleiul si sarea se toarna in castron peste faina. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, ce se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine, programul de framantare si dospire.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu ouale pana se obtine o crema fina. Adaugam chimenul, saram si piperam dupa gust si omogenizam.

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie de circa 0.5 cm grosime. Se taie cerculete de aluat cu gura unui pahar sau cu o forma speciala rotunda de taiat aluatul. Punem cate un cerculet de aluat de jur imprejurul vasului de ceramica uns bine cu ulei, astfel incat sa acoperim si fundul vasului.

Umplem formele cu crema de branza, punem cate o rosie cherry deasupra si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Retete similare

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Postat de oanapl

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Iata cum se pregateste Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu Se pune într-un bol laptele (începeți cu 200 ml de lapte și vedeți dacă trebuie puși...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2013, 21:23
ai cam facut mizerie Miha ))
la 01.06.2013, 21:23
Vreaaaau,pentru dimineata!
la 01.06.2013, 21:25
la 01.06.2013, 21:28
bun bun
la 01.06.2013, 21:30

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking