Se pune făina cernută (amestecată cu sare) într-un vas pentru frământat, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul.
Se toarnă, puțin câte puțin, apa călduță, se dizolvă zahărul și drojdia, după care se încorporează făina și se omogenizează compoziția. Se adaugă pe rând cele 3 lingurițe de chimen, încorporându-le în aluat.
După ce s-a încorporat toată făina, se adaugă uleiul, puțin cîte puțin și se frământă până ce aluatul devine elastic și nelipicios.
Se acoperă vasul cu un șervet curat și se dă la căldură, pentru dospit, ferit de curenții de aer rece.
După ce aluatul a crescut și și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta presărată cu făină, se mai frământă puțin pentru a-l face mai ferm, după care se împarte în 8 bucăți din care se vor face pâinițele.
Pâinițele (care pot fi crestate cu cuțitul) se pun într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
Se acoperă tava cu un șervet curat și se mai lasă puțin, ca să crească pâinițele. Când pâinițele au crescut, se ung cu ulei și se presară cu chimen.
Se dă tava la cuptorul încins în prealabil, la foc mediu.
Când pâinițele s-au rumenit, se scot din cuptor, se învelesc în prosoape curate de bumbac și se lasă astfel, până ce se răcesc.