Paleuri cu bezea

Postat de Bunica in Prajituri
30 Dec 2012 | 4182 vizualizari
Paleuri cu bezea

Paleurile sunt pentru nepoata mea draga .

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 cesti cu zahar
  • 4 cesti ulei
  • 4 cesti faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100g.nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de bezea.

Macinam nucile foarte fin.

Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri.

Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile .

Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri.

Se bat cele 4 oua cu zaharul ca la blatul de tort. 

Apoi se adauga usor uleiul mestecand de jos in sus.

La sfarsit se pune faina si zaharul vanilat,coaja de lamaie.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun paleurile cu ajutorul unei pungi din plastic.

Pe fiecare paleu se pune deasupra bezea si se da la cuptorul incins in prealabil.

Se tin in cuptor 10-15 minute sau pana se auresc usor pe margine.

Se scot calde din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cozonac Roscon

Postat de sufletista

Desert cozonac Roscon

Intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut, 1 lingura zahar si 1 lingura faina, lasam deoparte. Intr-un bol mai mare (lighean), cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si...

Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu cirese

Postat de merisor67

Desert prajitura bicolora cu cirese

Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2012, 20:05
Stiu ca v-ati saturat de fursecuri,dar......sunt prea bune si spornice ca sa nu le fi postat.
la 30.12.2012, 20:08
Dacă-s pentru Ioana, nu mai cer
la 30.12.2012, 20:10
Sunt bune, stiu ca am facut si eu mai demult.
la 30.12.2012, 20:11
cu bezea si nuca,ui aici e de mine)
la 30.12.2012, 20:14
Buni

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking