Paleuri cu bezea

Postat de Bunica in Prajituri
30 Dec 2012 | 4157 vizualizari
Paleuri cu bezea

Paleurile sunt pentru nepoata mea draga .

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 cesti cu zahar
  • 4 cesti ulei
  • 4 cesti faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100g.nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de bezea.

Macinam nucile foarte fin.

Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri.

Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile .

Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri.

Se bat cele 4 oua cu zaharul ca la blatul de tort. 

Apoi se adauga usor uleiul mestecand de jos in sus.

La sfarsit se pune faina si zaharul vanilat,coaja de lamaie.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun paleurile cu ajutorul unei pungi din plastic.

Pe fiecare paleu se pune deasupra bezea si se da la cuptorul incins in prealabil.

Se tin in cuptor 10-15 minute sau pana se auresc usor pe margine.

Se scot calde din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Postat de comanligia

Madlene cu ciocolata si apa de flori de portocal

Se amesteca bine ouale cu zaharul, faina, praful de copt, sarea, apa de portocal si untul topit. Forma de madlene se unge cu putin unt si se pune cate putina compozitie si cateva bucatele de...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Postat de andaoana

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2012, 20:05
Stiu ca v-ati saturat de fursecuri,dar......sunt prea bune si spornice ca sa nu le fi postat.
la 30.12.2012, 20:08
Dacă-s pentru Ioana, nu mai cer
la 30.12.2012, 20:10
Sunt bune, stiu ca am facut si eu mai demult.
la 30.12.2012, 20:11
cu bezea si nuca,ui aici e de mine)
la 30.12.2012, 20:14
Buni

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking