Pancakes cu frisca si peltea

Postat de alice_ciobanu in Dulciuri
29 Mar 2012 | 3515 vizualizari
Pancakes cu frisca si peltea

Mi-am propus sa fac o noua categorie pe blog si anume Mic-dejun :). Recunosc deschis ca mic-dejunul pentru mine arata cam asa: o simpla cafea cu putin zahar, aburinda, facuta de R. in fiece dimineata. Dar pentru ca R. e cel care pregateste dejunul pentru el, zilnic, iar in weekend si pt mine, am decis sa pun cateva din retetele incropite de el. Astazi niste Pancakes cu frisca si peltea de gutui si un motz de coacaze proaspete. Am inceput sa iubesc Pancakes-urile ceva mai mult ca frantuzistele Crepes.

Ingrediente

  • pentru pancakes:
  • 300 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua
  • 450 ml lapte batut
  • 75 gr unt
  • pentru umplutura:
  • frisca , n-am vreo cantitate, depinde de placerea fiecaruia
  • peltea de gutui, in loc de sirop

Mod de preparare

Amestecati faina cu praful de copt si zaharul. 

Bateti ouale cu laptele batut si untul topit si racit, dupa care combinati cele doua amestecuri, adica cel lichid cu cel solid. Omogenizati bine.

Ungeti cu ulei o tigaie pentru clatite, teflonata. Prajiti cate doua linguri de compozitie, timp de maxim 2 minute, pe fiecare parte.

Scoateti-le pe o farfurie mare si intinsa si ungeti-le (cand s-au mai racit putin) cu frisca batuta bine si peltea de gutui sau sirop dupa preferinta. 

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu frisca si peltea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de mena29

Baigli- Cozonac unguresc

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...

Citeste continuarea

Clafoutis cu prune

Postat de Elena_Daria

Clafoutis cu prune

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina. Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2012, 14:42
la 29.03.2012, 14:53
bune
la 29.03.2012, 14:53
mi-ar placea sa ma trezesc asa
la 29.03.2012, 14:59
cui nu i-ar placea mai sufletista...dar de unde si atata fericire
la 29.03.2012, 15:02
veronica

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking