Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

Postat de diaconta in Dulciuri
30 Apr 2013 | 6634 vizualizari
Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii

O idee de desert foarte bună când nu avem foarte mult timp la dispoziţie dar ne dorim ceva dulce.Se poate combina cu orice alte fructe,dulceaţă ,iaurt ori sos de ciocolată.

Ingrediente

  • Pentru pancakes:
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 linguriţă praf copt
  • sare
  • vanilie
  • coaja de lamâie
  • Pentru jeleu:
  • 300 g capşuni
  • 100 g coacăze roşii
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi jeleul.

Capsunii i-am taiat bucati,i-am amestecat cu coacazele si zaharul.

Le-am lasat pâna au lasat putin sirop,apoi am pus vasul pe foc.Cand s-au înmuiat putin ,am pus o lingura de amidon si am lasat  pe foc pâna când sosul s-a îgrosat.

Pentru pancakes am amestecat ouale cu zaharul,am pus laptele,apoi faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.

La final am adaugat si aromele.

Nu am folosit mixerul,doar un tel.

Nu trebuie amestecat prea mult,doar pâna se omogenizeaza toate ingredientele.

Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smântâni mai groase.

In functie de aceasta,mai adaugati lapte sau faina.

Am lasat amestecul jumatate de ora la frigider.

Pentru copt am folosit o tigaie din teflon,deci nu a fost nevoie de ulei.

Intr-o tigaie obisnuita,puneti putin ulei ca sa nu se lipeasca.

Cu un polonic mic am pus compozitie in tigaie.

Am pus doar într-un loc si ele se vor întinde cat va fi cazul.

Am lasat sa se coaca pana cand la suprafata au aparut câteva bule.

In acest moment am întors pe partea cealalta.

Am procedat în acest fel pâna am terminat toata compozitia.

Am servit cu jeleul de fructe preparat anterior.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu jeleu de căpşuni şi coacăze roşii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane aromate

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane aromate

In bolul robotului am pus resturile blaturi, am adaugat bananele, frisca llichida si am mixat bine pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat nucile si visinele si am omogenizat compozitia....

Citeste continuarea

Minitarte cu capsuni

Postat de Oana

Minitarte cu capsuni

Puneti in vasul unui robot faina, zaharul pudra si un praf de sare, untul moale taiat cubulete si oul batut. Mixati la viteza maxima pana se obtine un aluat omogen, nelipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 19:54
ce bune sunt...imi place!!!vreau si eu vreo doua!!!!
la 30.04.2013, 19:55
ce pofta mi-ai facut! La cum arata
la 30.04.2013, 19:57
ce bine c-am fost pe faza...! Sa vezi ce se strang bucatarasii dupa mirosul de capsuni Nu vreau decat una, sa ajunga pentru toata lumea.
la 30.04.2013, 19:58
la 30.04.2013, 20:10
Ce bunatate ai facuuuuuut!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking