Ingrediente
- 1 conserva cu porumb dulce (340 g),
- 70 g faina,
- 20 ml lapte,
- 1 ceapa mica,
- 1 ou, mediu,
- 1/2 lingurita praf de copt,
- 1 varf de cutit cu bicarbonat,
- patrunjel,
- sare,
- piper,
- 1-2 lingurite ulei de masline.
Mod de preparare
Intai scurgem porumbul din conserva si-l trecem rapid printr-un jet de apa rece; tamponam boabele cu un prosop (hartie) de bucatarie absorbant. Oprim 50 g de boabe, iar restul, cca 200 g, le punem intr-un robot de bucatarie, impreuna cu faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, laptele, ceapa taiata in bucati potrivite, oul, sarea, piperul si patrunjel - cat doriti - eu am folosit cateva fire de patrunjel.
Mixam 2-3 minute, pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam boabele de porumb ramase si amestecam cu o lingura compozitia. Dam aluatul la frigider, timp de 10-15 minute.
Punem la incins o tigaie pentru clatite, pe foc mic spre mediu, dupa care punem si uleiul (1-2 lingurite); cand s-a incins si uleiul tamponam tigaia cu un servet de bucatarie absorbant si turnam un polonic mic de aluat. Prajim pancakes-urile cam 2-3 minute pe fiecare parte si le scoatem pe o farfurie, pe hartie absorbanta de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes cu porumb si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|