Ingrediente
- 10 oua;
- 10 linguri cu ulei;
- 2 cani de faina;
- 2 cani de zahar;
- coaja rasa de la o lamaie;
- 10 plicuri de zahar vanilat;
- 500 gr. prune taiate bucati;
- putina sare;
- zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.
Amestecam uleiul cu galbenusurile, ca pentru maioneza si le punem peste spuma de albusuri. Adaugam si coaja de lamaie, zaharul vanilat si incorporam totul usor, amestecand cu o lingura de lemn.
Cernem faina si o adaugam - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se lase albusurile - in compozitia anterioara.
Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si turnam compozitia.
Punem din loc in loc bucatelele de prune si bagam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30-35 minute, pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu bucati de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|