Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere

Postat de Alinutza80 in Prajituri
27 Ian 2013 | 42970 vizualizari
Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere

Pandispanul cu mere este o delicioasa prajitura de casa, care imbina gustul dulce si aromat al pandispanului cu prospetimea si dulceata merelor. Aceasta reteta reprezinta o varianta reconfortanta si delicioasa a pandispanului traditional, perfecta pentru a fi savurata in orice moment al zilei sau ca desert la ocazii speciale. Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere este usor de preparat si necesita doar cateva ingrediente simple, care pot fi gasite cu usurinta in orice bucatarie. Aceasta prajitura poate fi personalizata in functie de preferintele individuale, adaugand ingrediente precum scortisoara, nuci maruntite sau stafide pentru a obtine o aroma si o textura suplimentara.

Ingrediente

Ingrediente Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 8 linguri zahar(dupa gust)
  • scortisoara(dupa gust)

Pentru blatul de pandispan:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

zahar pudra pentru ornat sau frisca

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere

Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara(dupa gust).

Intre timp pregatim  blatul de pandispan asa:albusurile se separa de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea.

Galbenusurile se freaca cu uleiul si coaja de lamaie, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca bine.

Apoi se adauga faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt mestecand cu o lingura de lemn incet pana se incorporeaza toata faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitia de pandispan si se baga la cuptor cam 15 minute pana prinde o crusta pe deasupra.

Peste blatul din tava se toarna merele calite si restul de compozitie ramasa, apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute(se face testul cu scobitoarea).

Se orneaza cu zahar pudra sau frisca (dupa preferinta).

Se poate servi alaturi de o  inghetata de vanilie sau un  frappe cu inghetata de vanilie.

Merita incercata si prajitura de post cu mere si nuci

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu mere

Postat de Geanina87

Desert prajitura cu mere

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in 50 g de unt, se adauga 2 linguri de zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca. Intr-un bol mai mare se pune faina si...

Citeste continuarea

Desert negresa cu branza si cirese

Postat de mirela0911

Desert negresa cu branza si cirese

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se transfera pe foc potrivit si se lasa sa fiarba. Dupa ce da 3 clocote se ia de pe foc. Din siropul format se iau 10 lg si se pune intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2013, 19:02
bun!
la 27.01.2013, 19:02
Mereu o plăcere să mănânc aşa ceva. Bravoo
la 27.01.2013, 19:41
Chiar bun pandispanul tau!
la 27.01.2013, 19:43
Buna prajitura!
la 27.01.2013, 19:44
bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking