Ingrediente
Ingrediente Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere
Pentru umplutura:
- 2 kg mere
- 8 linguri zahar(dupa gust)
- scortisoara(dupa gust)
Pentru blatul de pandispan:
- 10 oua
- 10 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 zahar vanilat
- coaja de lamaie
- un praf de sare
zahar pudra pentru ornat sau frisca
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere
Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara(dupa gust).
Intre timp pregatim blatul de pandispan asa:albusurile se separa de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea.
Galbenusurile se freaca cu uleiul si coaja de lamaie, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca bine.
Apoi se adauga faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt mestecand cu o lingura de lemn incet pana se incorporeaza toata faina.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitia de pandispan si se baga la cuptor cam 15 minute pana prinde o crusta pe deasupra.
Peste blatul din tava se toarna merele calite si restul de compozitie ramasa, apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute(se face testul cu scobitoarea).
Se orneaza cu zahar pudra sau frisca (dupa preferinta).
Se poate servi alaturi de o inghetata de vanilie sau un frappe cu inghetata de vanilie.
Merita incercata si prajitura de post cu mere si nuci
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere - Cum sa faci cel mai bun desert de casa cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|