Ingrediente
- 3 mere mari curatate si cu miezul scos,
- 20 grame unt fara sare,
- 20 grame zahar vanilat,
- 3 oua,
- 60 grame zahar tos,
- o lingurita esenta de vanilie,
- 90 grame faina,
- o lingurita scortisoara macinata,
- 20 grame unt fara sare moale dar rece.
Mod de preparare
Preparare : se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza cu unt si hartie de copt tava rotunda. Se taie rondele 2 mere si cubulete cel de-al treilea mar.
Intr-o tigaie se topeste la foc mic cele 20 grame de unt si zaharul vanilat si se caramelizeaza merele, incepem cu feliile de mere pe care apoi le asezam pe fundul tavii in asa fel incat sa acoperim toata suprafata , iar apoi caramelizam cubuletele de mere si le scoatem la racit.
Punem un vas mai mare cu apa si lasam sa dea un clocot si o luam de pe foc. Peste el punem un bol potrivit ca marima astfel incat fundul bolului sa nu atinga apa . In acest bol se amesteca cele trei oua cu zaharul si esenta de vanilie, le mixam bine pana se albesc si isi tripleaza volumul. Se scoate bolul de pe vasul cu apa si se amesteca pana se raceste compozitia, apoi adaugam faina si scortisoara amestecand incet pana la omogenizare.
Adaugam si cele 20 de grame de unt topit si amestecam incet iar apoi cu o lingura punem merele cubulete caramelizate si amestecam pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava peste feliile de mere si se da la cuptor pentru 30 de minute, pana cand prajitura se rumeneste deasupra si introducand un betisor de lemn in interiorul acestei se constata ca acesta iese curat . Se lasa la racit 10 minute dupa ce se scoate din cuptor inainte de a se scoate din tava.
Eu am presarat peste ea scortisoara deoarece ador combinatia de scortisoara si mar. Se serveste calduta cu un ceai aromat fierbinte, este delicioasa si foarte lejera
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan genovez cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|