Pandispan insiropat cu glazura de cacao

Postat de Giana in Prajituri
3 Mai 2014 | 16815 vizualizari
Pandispan insiropat cu glazura de cacao

Un pandispan dulce, aromat si foarte pufos.

Ingrediente

Pandispan:

  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar (250 g)
  • 1/2 cana cu ulei
  • 1/2 cana cu lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 cana cu faina
  • nuci, alune si migdale macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de portocale sau vanilie

Glazura:

  • 1/2 cana cu zahar
  • 1/2 cana cu apa
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul peste albus si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se amesteca galbenusurile cu ulei si lapte, dupa care se adauga faina in ploaie si praf de copt.

La sfarsit se amesteca usor cele doua compozitii in care se adauga zahar vanilat, esenta si nuci, alune, migdale macinate.

Compozitia de pandispan se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins la 180`C. Pandispanul se coace in aproximativ 30-40 minute, este gata cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazura, se amesteca apa si zaharul intr-o cratita pusa pe foc. Cand zaharul este topit si siropul clocoteste se adauga cacao in ploaie si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase. Dupa 1 minut se opreste focul.

Cand pandispanul este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Blatul se va lasa putin pentru ca este foarte moale si aerat. Dupa ce s-a racit pandispanul se taie in patratele si se insiropeaza pe toata suprafata cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan insiropat cu glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pandispan cu capsuni, budinca si frisca

Postat de Pungasa_Rogue

Pandispan cu capsuni, budinca si frisca

Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si apoi se taie in jumatati sau sferturi.  Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile...

Citeste continuarea

Chec pufos cu Amaretto

Postat de Creatsa

Chec pufos cu Amaretto

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul lingura cu lingura si am mixat cam 8-10 minute pana a rezultat o bezea tare si lucioasa. Am adaugat peste albusuri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2014, 18:44
la 03.05.2014, 18:45
ff bun ;-bd
la 03.05.2014, 18:45
la 03.05.2014, 18:51
la 03.05.2014, 18:52

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking