Ingrediente
- Baza tortului este facuta din combinatia Brownie cappuccinio si blat de cacao cu crema de afine - reteta aici : http://www.bucataras.ro/retete/tort-festiv-55039.html si acoperit cu ciocolata cca 250 gr topita impreuna cu 50 ml frisca lichida. Laptopul in sine este facut din :
- Blat de cacao - ingredinte x 2:
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- un praf de sare
- esenta de rom
- Crema de menta:
- 1 plic budinca vanilie
- 250 gr frisca
- 100 gr unt
- esenta de vanilie dr. Oetker
- colornat verde
- Glazura de ciocolata si pasta de zahar pentru modelat. Capacul laptopului este realizat din 2 foi de pandispan cu cacao din comert lipite intre ele cu ciocolata - ca stea teapan :D
Mod de preparare
Blatul de cacao - batem albusul spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem pana se formeaza o spuma tare; frecam galbenusurile cu uleiul si adaugam peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam cu o spatula de sus in jos ca sa nu se lase. Dam la cuptor in tava de 30x40 cm cca 30 minute. Am facut compozitie dubla si am copt 2 blaturi.
Crema de menta: pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic si lasam la racit; frecam untul spuma si amestecam cu budinca racita, apoi amestecam cu frisca batuta bine. Punem esenta si colorant atat cat dorim de puternic gustul si culoarea.
Asamblam laptopul :P - foaie de cacao, crema de menta, apoi ultima foaie. Ungem blatul cu putin unt topit ca sa putam aseza pasta de zahar.
Tot din pasta de zahar au fost realizate si tastele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort laptop" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|