Tort laptop

Postat de claudiaO in Torturi
11 Feb 2014 | 3045 vizualizari
Tort laptop

Sotul meu este foarte atasat de laptop...de fapt cu el isi petrece mare parte din zi...asa ca...de ziua lui, acum 2 ani jumate, la implinirea varstei de 30 de ani, i-am facut cadou un tort laptop :DDDD...creatie proprie

Ingrediente

  • Baza tortului este facuta din combinatia Brownie cappuccinio si blat de cacao cu crema de afine - reteta aici : http://www.bucataras.ro/retete/tort-festiv-55039.html si acoperit cu ciocolata cca 250 gr topita impreuna cu 50 ml frisca lichida. Laptopul in sine este facut din :
  • Blat de cacao - ingredinte x 2:
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema de menta:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 250 gr frisca
  • 100 gr unt
  • esenta de vanilie dr. Oetker
  • colornat verde
  • Glazura de ciocolata si pasta de zahar pentru modelat. Capacul laptopului este realizat din 2 foi de pandispan cu cacao din comert lipite intre ele cu ciocolata - ca stea teapan :D

Mod de preparare

Blatul de cacao - batem albusul spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem pana se formeaza o spuma tare; frecam galbenusurile cu uleiul si adaugam peste albusuri. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam cu o spatula de sus in jos ca sa nu se lase. Dam la cuptor in tava de 30x40 cm cca 30 minute. Am facut compozitie dubla si am copt 2 blaturi.

Crema de menta: pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic si lasam la racit; frecam untul spuma si amestecam cu budinca racita, apoi amestecam cu frisca batuta bine. Punem esenta si colorant atat cat dorim de puternic gustul si culoarea.

Asamblam laptopul :P - foaie de cacao, crema de menta, apoi ultima foaie. Ungem blatul cu putin unt topit ca sa putam aseza pasta de zahar.

Tot din pasta de zahar au fost realizate si tastele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort laptop" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Tort laptop

Postat de cec

Tort laptop

foaie biscuit Untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate. Se framanta aluatul si se da la frigider pentru 15 minute, apoi se intinde o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 13:08
la 11.02.2014, 13:09
Minunat!
la 11.02.2014, 14:48
la 11.02.2014, 16:11
Bravo
la 11.02.2014, 16:13
bravo

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking