Amandina cu crema caramel

Postat de epurasha2bb in Prajituri
2 Feb 2011 | 8129 vizualizari
Amandina cu crema caramel

le-am facut tocmai de sarbatorile de iarna dar am uitat s ale postez :)))

Ingrediente

  • pt.blatul de pandispan am folosit reteta de pandispan cu cacao a Laurei Adamache pe care o gasiti aici : http://adamache-laura.blogspot.com/2010/01/retete-incepatori-pandispan-de-cacao.html 
  • 7 oua, 
  • 210 g zahar, 
  • 180 g faina,
  • 30 g cacao, 
  • un praf de sare
  • pt. crema am folosit
  • un plic de crema de caramel din comert,
  • vreo 300 ml lapte pt.prepararea plicului,
  • plus 1ciocolata cu crema caramel
  • 4 linguri cu vraf de frisca Hulala batuta.
  • pt.decor:
  • 1 plic de glazura de ciocolata,
  • cateva linguri din crema caramel si inca o lingura de frisca,
  • miez de nuca

 

Mod de preparare

Se bat ouale ouale cu zaharul si praful de sare foarte bine, pana isi tripleaza volumul. Laura zice timp de 20 de minute dar in functie de robot se poate si mai putin. Eu am folosit un blender de mana Philips si in 7 minute se triplase volumul. Ouale trebuie scoase din timp afara sa fie la temperatura camerei. Apoi vom adauga usor si faina cu praful de  cacao.Turnam in tava dreptunghiulara si coacem pana ce e gata fara sa umblam la cuptor deloc cel putin 20 de minute. Apoi il lasam sa se raceasca pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa.Il scoatem frumos si il feliem in 2 blaturi cand s-a racit de tot.

Apoi insiropam si umplem cu crema.

Siropul se face simplu din apa cu zahar topit pe foc mic in care am picurat si esenta de rom.

Crema se face preparand plicul de crema de caramel intai -mixand praful cu laptele rece. Apoi topim la bain marie ciocolata cu caramel si cand e usor racita dar inca fluida se adauga 4 linguri cu varf de frisca batuta Hulala. Se amesteca totul. Se umplu blaturile. Apoi se orneaza deasupra cu glazura de ciocolata si cate o floricica din putina crema ramasa de la umplere in care insa am mai adaugat o lingura de frisca si le-am spritat cu poshul, adaugam si miez ce nuca . Apoi dam la rece si papam dupa macar 2 ore. E ... de vis!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura amandina cu ness

Postat de pushaa

Desert prajitura amandina cu ness

Blat :    Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam...

Citeste continuarea

Prajitura Amandina

Postat de MIUTA

Prajitura Amandina

Blatul: se mixeaza foarte bine albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile, apa si uleiul. Se mixeaza foarte bine. La sfarsit se adauga faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2011, 11:05
foarte faine si bune cred
la 02.02.2011, 11:21
mersi rocsi !
la 02.02.2011, 11:25
cat sunt de gustoase amandinele!frumoase tare Epuras !
la 02.02.2011, 11:25
iar o dam pe amandine!
la 02.02.2011, 11:34
multumesc fetelor!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking