Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza

Postat de eumimi in Prajituri
20 Apr 2017 | 17066 vizualizari
Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza

Un pandispan minunat, foarte pufos si care a disparut din tava imediat! Daca vrei sa prepari acest Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza, iata care sunt ingredientele necesare: oua, zahar, faina, ulei, cacao si nuca.

Ingrediente

  • Ingrediente Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 250-300 g faina
  • 6 lingui de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de cacao
  • zahar pudra
  • nuca

Mod de preparare

Cum se prepara Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul impreuna cu plicul de zahar vanilat si se bat in continuare, pana cand devin ferme si nu aluneca din castron. Galbenusurile se amesteca cu cele 6 linguri de ulei si se adauga peste albusuri. Se incorporeaza usor cu o spatula. Se adauga faina si praful de copt.

Compozitia se imparte in 2 parti egale. Intr-una dintre parti, se adauga si cacao.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt si trecem la urmatorul pas. Turnam uniform compozitia alba, astfel incat sa se extinda in toata tava, apoi punem peste ea  compozitia maro. Putem sa face si model. Adaugam nucile deasupra.

Se da la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Presaram imediat ce este gata si zaharul pudra si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, putem portiona.

Incearca si reteta de Chec pufos cu nuci, o mega bunatate sau reteta de Chec cu portocale si stafide.

Iti recomandam si reteta de Prajitura pufoasa cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos cu nuca - Reteta simpla de baza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cabanuta cu banane

Postat de anuta

Cabanuta cu banane

1.Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea,se adauga si esenta si...

Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu cirese negre

Postat de timea

Prajitura marmorata cu cirese negre

Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute alternand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2017, 11:48
Măi,măi ce hărnicuță!
la 20.04.2017, 11:50
Daa, am prajiturit impreuna cu mama
la 20.04.2017, 12:07
Arată ca al mamei mele ! Sigur e bun!
la 20.04.2017, 12:11
bun
la 20.04.2017, 12:25
Merci! Este delicios!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking