Panettone cu crema de smantana si nuca

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
3 Feb 2015 | 2660 vizualizari
Panettone cu crema de smantana si nuca

Trebuie folosit si ultimul panettone. Azi maine vine alt transport de Paste .:D . Aceasta crema de smantana cu nuci o foloseam la foile cu miere . Mai simplu de preparat nu se poate . Este acrisoara si poti controla zaharul dupa dorinta .

Ingrediente

  • 1/2 panettone [500 gr]
  • 500gr smantana
  • 300 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 fiola esenta rom
  • 200 gr stafide sultanine mari
  • 100 ml rom [ sau coniac]
  • 100 ml apa
  • bucati de nuca
  • miere

Mod de preparare

  1. Se prepara un amestec de apa cu rom in care se pun stafidele la hidratat din timp [1-2 ore]. Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti putin lichidul.
  2. Se prepara crema amestecand smantana cu nuca , zaharul si esenta de rom .
  3. Panettonele se taie in doua sau trei si se umple cu crema .
  4. Acoperiti tortul cu smantana , decorati cu stafide si nuci nezdrobite .
  5. La sfarsit decorati si cu putina miere .
Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone cu crema de smantana si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de crinkles cu portocala

Postat de privatelaura

Reteta de crinkles cu portocala

Iata cum se prepara Reteta de crinkles cu portocala! Mai intai, se pun la topit untul impreuna cu ciocolata. Atentie, sa nu se arda! Compozitia odata topita, se lasa la temperat....

Citeste continuarea

Desert biscuiti digestivi

Postat de katty

Desert biscuiti digestivi

Punem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele. Intr-un vas punem faina,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2015, 11:34
o bunatate
la 03.02.2015, 11:37
la 03.02.2015, 11:38
Delicios!
la 03.02.2015, 12:00
vai de mine si de mine ce pofta mi-ai facut
la 03.02.2015, 12:03
Mmmmmmmmm

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking