Ingrediente
- 1 cana lapte cald
- 5-6 linguri zahar dizolvate in laptele cald
- 3 galbenusuri
- 1/2 cana smantana grasa
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 pachet unt
- esenta vanilie, rom
- coja de lamaie si portocala.
- 3 1/2 cani faina
- 2 lingurite drojdie uscata sau 1 cub de drojdie proaspata
Mod de preparare
In laptele pus la incalzit cu putina sare se dizolva zaharul ,aromele ,dar si 2 linguri pline cu coaja de lamaie si portocala confiata(coaja razuita si tinuta la macerat cu zahar cateva zile)
-in putin lapte cu zahar se va dizolva drojdia,pe care o vom turna intr-un castron incapator ,alaturi de celelalte ingrediente
-framantam aluatul pana se dezlipeste de pe maini..adica aproximativ 30 min
-dupa ce aluatul este framantat bine se umple cu nuca,rahat sau stafide se asaza in tavile de cozonac unse cu unt /ulei si tapetate cu faina,se lasa la crescut in tavi in loc cald pana ce-si dubleaza volumul ( eu am lasat aproximativ 3 ore)
-se ung cu galbenus de ou (mie asa imi plac), se baga in cuptorul incins la foc potrivit si se coc pina trec de testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone ( reteta simpla)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|