PaniPuri

Postat de RoXx in Aperitive / Garnituri
7 Oct 2012 | 9614 vizualizari
PaniPuri

O reteta indiana destul de "picanta" :D

Ingrediente

  • o ceasca gris
  • 3 linguri faina alba
  • 135 gr conopida
  • 100 gr mazare
  • 2 limete
  • 2 cartofi
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 2 lingurite chimen macinat
  • sare,piper( cate o lingurita)
  • o lingurita zahar
  • o lingurita coriandru
  • o lingurita chilli
  • 2 lingurite pudra usturoi
  • o lingurita scortisoara
  • apa
  • ulei

Mod de preparare

Aluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit". Mazarea,conopida si cartofii taiati cubulete se pun la fiert.Intr-un castronel se stoarce sucul de la limete si se amesteca cu toate condimentele pana se formeaza o pasta.Pasta aceea se pune intr-o strecuratoare (strecuratoare pe un castronel) si se pune apa peste,apasand cu o lingurita pana ramane un fel de "suc" in castron.Pasta ce a ramas in strecuratoare o aruncam.Dupa cele 10 minute luam coca si o rupem in bilute mici.Fiecare biluta o intindem cu sucitorul cat sa fie rotunda si nu foarte subtire.Intr-o tigaie , cand s-a incins uleiul punem cate 2-3 gogosele (depinde de marimea tigaii si de indemanare) si le tinem sub ulei cu o spumiera pana se umfla apoi le intoarcem pe o parte si pe alta pana se rumenesc.O sa devina crocante.Dupa ce au fiert mazarea,conopida si cartofii, se scot din apa si se paseaza . Se face o gaura in partea de sus a gogoselelor si se umplu cu piureul din legume.Se mananca cu sucul condimentat din castronel . Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "PaniPuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu dovlecei

Postat de vio_dreams

Tarta cu dovlecei

Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Presaram masa de lucru...

Citeste continuarea

Plăcintă cu piept de pui şi legume

Postat de diaconta

Plăcintă cu piept de pui şi legume

Pieptul de pui l-am taiat felii,l-am condimentat si l-am prajit în tigaie,dupa care l-am taiat bucati mai mici. Legumele mexicane si broccoli le-am fiert în apa cu sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2012, 10:35
Ce minune ai gatit tu acolo!!!
la 07.10.2012, 10:37
minune din india ) am tot vazut reteta si pofteam si na ca am incercat dar e ffff aromat si picant sosul acela
la 07.10.2012, 10:42
la 07.10.2012, 11:02
super
la 07.10.2012, 11:19

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking