Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni

Postat de simona72 in Dulciuri
6 Iun 2015 | 3422 vizualizari
Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni

Asa nehotarata si pofticioasa ca mine mai rar:)) Am facut o dulceata buna de capsuni in amestec cu zmeura, aromatizata cu menta si lamaita. Gustand cad din dulceata cand din jeleu nu m-am putut hotarat care este mai buna...asa ca am pus cate putin din fiecare:))) La panna cotta am folosit green sugar, iar daca doriti puteti sa folositi atat la dulceata cat si la jeleu green sugar. Fiind un inlocuitor al zaharului, facut din stevie cu zero calorii si indice glicemic, merge de minune atat in diete alimentare cat si celor care sufera de diabet.

Ingrediente

  • pentru panna cotta:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml lapte
  • 6 pliculete green sugar
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri sirop de menta
  • pentru dulceata:
  • 1 kg capsuni proaspete
  • 250 gr zmeura congelata
  • 2-3 crengute de menta proaspata si lamaita
  • 400 gr zahar gelifiant
  • pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1 anason stelat
  • 4-5 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 150 gr zahar brut

Mod de preparare

Dulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si sferturi.Zmeura am lasat-o sa se dezghete si am lasat-o putin la scurs. Am pus fructele intr-o craticioara(de preferat cu fund dublu), am adaugat zaharul gelifiant, frunzele de menta si lamaita. Am pus capac peste craticioara si am lasat-o deoparte 30 minute. Am pus pe foc, am indepartat capacul si am lasat sa fiarba 6 minute la foc mic. Am pus dulceata fierbinte(fara a inlatura frunzele, pentru a se infuza cat mai mult si a aroma bine dulceata) in borcan steril si am acoperit cu capac. Dupa ce s-a racit am pus dulceata in frigider.

Pentru jeleu: capsunile spalate si curatate de codite, le-am pus intr-o craticioara. Am adaugat 3-4 linguri apa, zaharul si mirodeniile. Am pus vasul pe foc si am lasat sa fiarba 5-8 minute. Am "cules" cu grija toate mirodeniile puse la inceput, batonul de scortisoara, anasonul si cuisoarele. Continutul fierbinte l-am pasirat bine la robotul de bucatarie sau puteti folosii robotul vertical. Am lasat sa se racesaca si am dat la frigider jeleul.

Pentru panna cotta: am pus smantana pentru frisca, laptele si green sugar intr-o craticioara. Am pus pe foc craticioara, am amestecat mereu cu un tel, iar cand a ajuns la punctul de fierbere am dat-o deoparte. Gelatina am pus-o in apa rece la hidratat pentru 5-10 minute. Am adaugat putin sirop rece de menta peste gelatina, am amestecat si am pus-o peste amestecul fierbinte de lapte si smantana. Am amestecat cu telul pana gelatina s-a dizolvat. In pahare/cupe asezate inclinat intr-o tava, am pus compozitia de panna cotta. Am dat la frigider pentru 1 ora. Dupa ce panna cotta s-a inchegat, am pus 2-3 linguri de dulceata, apoi am complectat cu jeleu. Am dat paharele la frigider pentru inca 10-15 minute, apoi am servit cu o mareeee pofta:)) Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac cu aluat oparit

Postat de merisor67

Desert cozonac cu aluat oparit

Pentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi...

Citeste continuarea

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Postat de panacris

Biscuți cu Nutella și topping de susan

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2015, 11:56
heeeeeeyyy]bs:209
la 06.06.2015, 11:57
la 06.06.2015, 12:00
la 06.06.2015, 12:02
Foarte-mi place panna cotta! Arata super!
la 06.06.2015, 12:07
Ce bine arată

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking