Panna cotta cu pepene galben si capsune

Postat de ianculubita in Dulciuri
28 Iul 2014 | 3563 vizualizari
Panna cotta cu pepene galben si capsune

Este un desert usor de facut si super bun;as manca asa ceva zilnic.

Ingrediente

  • 1pepene galben mai mic
  • 300g capsune
  • 400ml smantana lichida
  • 200ml lapte
  • 70g zahar
  • 1baton de vanilie
  • 6foi de gelatina
  • 250g coacaze rosii
  • 2-3linguri zahar
  • 1plic tort-jelee rosu

Mod de preparare

Pulpa pepenului curatate de coaja si seminte se paseaza la blender,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 200ml smantana,100ml lapte,35g zahar si semintele de la jumatate de pastaie de vanilie;dupa ce s-a topit zaharul,se adauga 3foi de gelatina hidratate in apa rece,se amesteca bine sa se dizolve si se lasa sa se raceasca

Capsunele de asemenea pasate,piureul se trece prin sita,rezultatul il punem in vas pe foc impreuna cu restul de smantana,lapte,zahar si semintele de vanilie;se adauga si gelatina,se amesteca pentru omogenizare si se da deoparte sa se raceasca

Dupa ce s-au racit,punem in trei boluri panna cu pepene,se pun la frigider sa se intareasca,in alte 3boluri panna cu capsune,de asemenea se lasa la frigider

Dupa ce s-au intarit(nu dureaza mult),in bolurile cu pepene se pune panna cu capsune iar in bolurile cu capsune,se pune panna cu pepene si se dau din nou la frigider;in acest timp se pregateste jeleul de coacaze;

Se paseaza fructele,se trec prin sita,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,iar dupa cateva minute se da vasul deoparte si se incorporeaza tort-jelee dupa instructiunile de pe plic

Se serveste panna-cotta cu jeleu de coacaze si fructe

Pe langa cele 6boluri,pentru ca mi-a ramas compozitie,am facut si o panna-cotta la cupa;poate stiti si voi metoda dar va spun si eu

Se pune 2-3linguri de panna de pepene in cupa,se pune cupa in frigider inclinata,dupa ce s-a intarit se adauga alta culoare,de aceasta data nu mai e nevoie sa stea inclinata,doar in cazul in care avem 3culori si se serveste cu jeleu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu pepene galben si capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Postat de Bucataras

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

Iata cum se prepara Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata: Incălzește cuptorul la 170 de grade Celsius. Într-un castron mare, amestecă...

Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu gem

Postat de papabundetot

Biscuiti fragezi cu gem

Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2014, 08:08
ce frumoasa-i prezentarea!
la 28.07.2014, 08:43
arata atat de bine
la 28.07.2014, 08:49
ce bunatate nea-i adus asa dimineata
la 28.07.2014, 08:51
buna buna
la 28.07.2014, 08:51
Gustoasa si aratoasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking