Panna Cotta rapida by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
27 Feb 2015 | 3548 vizualizari
Panna Cotta rapida by Alex Teacher

Dragii mei, azi va prezint o reteta de Panna Cotta cu care pot sa spun ca ma "scot" de fiecare data cand sotia mea vrea ceva dulce, iar eu nu prea am nici timp, nici chef (se mai intampla trebuie sa recunosc). :)) E foarte simpla, mai ales daca esti la inceput de drum in ale bucatariei. Si nu uitati, prezentarea este totul, pentru ca prima si prima data este impactul vizual - mananci cu ochii. Si bineinteles, tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste. :)

Ingrediente

  • Creme patisserie – 600 ml
  • Lapte – 300 ml
  • Gelatina – 2 pliculete
  • Zahar – 120g – 150 g
  • Intaritor de frisca – 1 pliculet
  • Esenta de flori de portocal – 2 lingurite
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Pastaie de vanilie – 1/2 de pastaie careia ii scoateti semintele

Mod de preparare

 

 

Lasati gelatina la hidratat in 200 ml lapte pentru 10 min;

Adaugati creme patisserie in kitchen-aid (sau mixati cu blenderul) la viteza mica;

Adaugati zaharul, 100 ml lapte si intaritorul de frisca;

Adaugati si esenta de flori de portocal, coaja de portocala si semintele de vanilie;

La foc mic amestecati gelatina cu laptele pana toate grauntele de gelatina se dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina;

In momentul in care acestea s-au dizolvat (laptele trebuie sa fie foarte putin caldut, usor amortit), i-l adaugati peste cealalta compozitie si continuati sa amestecati cu mixerul sau la kitchen aid pentru inca jumatate de minut;

Impartiti-l in recipiente micute (pahare mici) si introduceti-l in frigider pentru 2-3 ore pentru a se inchega;

Servici cu dulceata sau diverse sosuri si topping-uri de fructe;

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta rapida by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Postat de Constelatialeu

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Iata cum se prepara Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate Mi-am pregatit ingredientele, am curatat fisticul, biscuitii i-am maruntit cat am putut eu de marunt. Intr-un vas am...

Citeste continuarea

Indiene cu piersici si mascarpone

Postat de andaoana

Indiene cu piersici si mascarpone

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2015, 11:03
N-am mai facut demult panna cotta, arata senzational!
la 27.02.2015, 11:13
Un desert care cu siguranta este pe placul meu si ,asa cum spui,nu ne rapeste prea mult timp.
la 27.02.2015, 11:46
Un desert bun si rapid!
la 27.02.2015, 11:55
spre rusinea mea, n-am facut niciodata acest tip de desert, arata apetisant
la 27.02.2015, 12:06
Cred ca este delicios,trebuie incercat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking