Ingrediente
- Creme patisserie – 600 ml
- Lapte – 300 ml
- Gelatina – 2 pliculete
- Zahar – 120g – 150 g
- Intaritor de frisca – 1 pliculet
- Esenta de flori de portocal – 2 lingurite
- Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
- Pastaie de vanilie – 1/2 de pastaie careia ii scoateti semintele
Mod de preparare
Lasati gelatina la hidratat in 200 ml lapte pentru 10 min;
Adaugati creme patisserie in kitchen-aid (sau mixati cu blenderul) la viteza mica;
Adaugati zaharul, 100 ml lapte si intaritorul de frisca;
Adaugati si esenta de flori de portocal, coaja de portocala si semintele de vanilie;
La foc mic amestecati gelatina cu laptele pana toate grauntele de gelatina se dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina;
In momentul in care acestea s-au dizolvat (laptele trebuie sa fie foarte putin caldut, usor amortit), i-l adaugati peste cealalta compozitie si continuati sa amestecati cu mixerul sau la kitchen aid pentru inca jumatate de minut;
Impartiti-l in recipiente micute (pahare mici) si introduceti-l in frigider pentru 2-3 ore pentru a se inchega;
Servici cu dulceata sau diverse sosuri si topping-uri de fructe;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta rapida by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|