Panna Cotta rapida by Alex Teacher

Postat de AlexTeacher in Dulciuri
27 Feb 2015 | 3554 vizualizari
Panna Cotta rapida by Alex Teacher

Dragii mei, azi va prezint o reteta de Panna Cotta cu care pot sa spun ca ma "scot" de fiecare data cand sotia mea vrea ceva dulce, iar eu nu prea am nici timp, nici chef (se mai intampla trebuie sa recunosc). :)) E foarte simpla, mai ales daca esti la inceput de drum in ale bucatariei. Si nu uitati, prezentarea este totul, pentru ca prima si prima data este impactul vizual - mananci cu ochii. Si bineinteles, tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste. :)

Ingrediente

  • Creme patisserie – 600 ml
  • Lapte – 300 ml
  • Gelatina – 2 pliculete
  • Zahar – 120g – 150 g
  • Intaritor de frisca – 1 pliculet
  • Esenta de flori de portocal – 2 lingurite
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Pastaie de vanilie – 1/2 de pastaie careia ii scoateti semintele

Mod de preparare

 

 

Lasati gelatina la hidratat in 200 ml lapte pentru 10 min;

Adaugati creme patisserie in kitchen-aid (sau mixati cu blenderul) la viteza mica;

Adaugati zaharul, 100 ml lapte si intaritorul de frisca;

Adaugati si esenta de flori de portocal, coaja de portocala si semintele de vanilie;

La foc mic amestecati gelatina cu laptele pana toate grauntele de gelatina se dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina;

In momentul in care acestea s-au dizolvat (laptele trebuie sa fie foarte putin caldut, usor amortit), i-l adaugati peste cealalta compozitie si continuati sa amestecati cu mixerul sau la kitchen aid pentru inca jumatate de minut;

Impartiti-l in recipiente micute (pahare mici) si introduceti-l in frigider pentru 2-3 ore pentru a se inchega;

Servici cu dulceata sau diverse sosuri si topping-uri de fructe;

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta rapida by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bavareza cu capsuni

Postat de bettyC

Bavareza cu capsuni

Intr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute. Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza. Se adauga gelatina preparata...

Citeste continuarea

Cookies cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Cookies cu ciocolata

Untul ( de la temperatura camerei) il mixam spuma impreuna cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Ciocolata neagra si cea cu lapte, o rupem bucati, o maruntim in blender. Incorporam ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2015, 11:03
N-am mai facut demult panna cotta, arata senzational!
la 27.02.2015, 11:13
Un desert care cu siguranta este pe placul meu si ,asa cum spui,nu ne rapeste prea mult timp.
la 27.02.2015, 11:46
Un desert bun si rapid!
la 27.02.2015, 11:55
spre rusinea mea, n-am facut niciodata acest tip de desert, arata apetisant
la 27.02.2015, 12:06
Cred ca este delicios,trebuie incercat

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking