Ingrediente
- Brânză de vaci proaspăt, scursă cca. 350 g,
- Făină albă de grâu cca. 240 g,
- Ou de găină 1 bucată,
- Zahăr pudră 4 linguri,
- Praf de copt 1 plic,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Coajă rasă de la 1 lămâie,
- Ulei de palmier pentru prăjit cca. 400 ml.
- Pentru savurat:
- Smântână grasă de văcuță/bivoliță,
- Dulceață de vișine/căpșuni.
Mod de preparare
Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen.
Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, ce nu se lipște de mâini.
Aluatul obținut se împarte in bile mari și tot atâtea mici, date prin făină pentru a se obține ora de papanși. Bilele mari se modelează astfel încât să obținem o gaură în mijloc.
În uleiul încins, atenție trebuie să plutească în ulei, se prăjesc papanașii la foc mediu pe ambele părți, cca. 2 minute pe fiecare parte.
Apoi se scot într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei.
Apoi se pun pe farfurie o bila găurită și apoi o bilă mică, smântâna și dulceața, alături sau chiar pe papanaș ;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi a la TataZmeu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|