Papanasi a la TataZmeu

Postat de panacris in Mancare copii
18 Iul 2019 | 3456 vizualizari
Papanasi a la TataZmeu

Papanașii prăjiți i-am descoperit când m-am relocat în Răgățime, undeva în 1992;) Eu știam doar de cei fierți ;) Túrógombóc! Găluște cu brânză fierte, apoi tăvălite prin pesmet încins ;) Am probat eu diverse rețete, cam fără succes, dar TataZmeu, după eșecurile mele, a găsit și preparat rețeta ideală, a la Oana ;) Zis și făcut, a dat drumul la butoane, eu am fost doar cu partea foto și editarea rețetei ;) Rețeta se cere repetată, că prea a fost gustoasă! ;) Iar când spui Papanasi, chiar si cei mai mofturosi copilasi nu rezista, asa ca aduc aceasta reteta, in categoria "meniu copii" ;) 

Ingrediente

  • Brânză de vaci proaspăt, scursă cca. 350 g,
  • Făină albă de grâu cca. 240 g,
  • Ou de găină 1 bucată,
  • Zahăr pudră 4 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă rasă de la 1 lămâie,
  • Ulei de palmier pentru prăjit cca. 400 ml.
  • Pentru savurat:
  • Smântână grasă de văcuță/bivoliță,
  • Dulceață de vișine/căpșuni.

Mod de preparare

Brânza de vaci scursă se mixează împreună cu zahărul pudră, oul, zahărul vanilinat și coaja de lămâie, până se obține un amestec omogen.

Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă puțin câte puțin în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor până ce se obține un aluat omogen, ce nu se lipște de mâini.

Aluatul obținut se împarte in bile mari și tot atâtea mici, date prin făină pentru a se obține ora de papanși. Bilele mari se modelează astfel încât să obținem o gaură în mijloc.

În uleiul încins, atenție trebuie să plutească în ulei, se prăjesc papanașii la foc mediu pe ambele părți, cca. 2 minute pe fiecare parte.

Apoi se scot într-o strecurătoare sau pe șervețele de hârtie, ca să se absoarbă excesul de ulei.

Apoi se pun pe farfurie o bila găurită și apoi o bilă mică, smântâna și dulceața, alături sau chiar pe papanaș ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi a la TataZmeu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Postat de oanapl

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Iata cum se pregateste Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu Se pune într-un bol laptele (începeți cu 200 ml de lapte și vedeți dacă trebuie puși...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2019, 20:44
buni buni
la 18.07.2019, 20:56
Deliciosi!
la 18.07.2019, 21:24
Buni!
la 18.07.2019, 21:27
Cat de buuuuuuni! Sa te rasfeti cu o asa portie de papanasi, din cand in cand, este tare placut!
la 18.07.2019, 21:46

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking