Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita

Postat de anisoara in Vita
1 Feb 2010 | 9437 vizualizari
Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita

Reteta de preparare a papanasilor Aceasta reTeta eu o propun pentru masa festiva. Este o mincare foarte usor si repede de preparat. Se poate inlocui carnea de vitel cu acea de porc sau piept de gaina, dar cea mai reusita combinatie a gustului este totusi din carnea de vitel.

Ingrediente

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 gr de carne de vitel
  • 1 morcov mare
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de faina
  • un ou
  • ulei
  • sare
  • piper negru 
  • 0.5 ceapa mijlocie

Mod de preparare

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru acesta reteta e necesar sa cumparati o bucata de carne de muschi. Daca e posibil, se cumpara carnea feliata.  

Se curata usturoiul de coaja se piseaza bine , se adauga putina sare ,si 1 lingura de apa, se amesteca bine. Usturoiul se va folosi pentru carnea de vitel.

Pe un fund de lemn se bate cu ciocanul carnea de vitel, se pipereaza si se unge pe toata suprafata cu usturoiul pisat. Se inveleste cu o pelicula pentru bucatarie si se lasa putin la marinat.

 In acest timp se prajeste pe tigaie ceapa taiata marunt, se adauga morcovul dat prin razatoare si se prajesc impreuna la un foc mijlociu. . Se racesc putin.

Se scoate pelicula si se adauga dealungul  batutei morcovul ( vezi foto ) . Prima parte de carne  cu morcovul pus pe ea se  ruleaza si se taie rulada in parti egale cca 5 cm lungimea. Se procedeaza cu cealalta parte de carne la fel., adica ca sa intelegeti  bucata aceasta, care o vedeti in fotografie, are lungimea de 40 cm pe 14 cm . Ea a fost taiata in jumatate dealungul ei .S-a rulad  o jumatate, apoi cealalta sau taiat papanasii si in final s-au obtinut 12 papanasi.

Intr-o farfurie se toarna faina si se  rostogoleste fiecare papanas, se lasa apoi10 minute sa se imbibe faina bine in ei.

Se mai rostogolesc inca odata prin faina, apoi prin oul batut cu furculita intr-o farfurie, si se prajesc in tigaia incalzita la un foc mare si apoi dat la mijlociu. In momentul cind se  pun  la prajit  dupa 20 de secunde se intorc papanasii pe cealalta parte  si tot asa, pina se prinde o pojghita de ou in jurul lor.  Se mai prajesc inca 10 minute, din cind in cind intorcindu-i cu furculita.  

Se servesc la masa festiva combinatie pe platou cu pirjoale festive, batute si infrumusetate cu verdeata.

In cazul in care carnea este mai batrina , dupa ce o bateti bine pe ambele parti cu ciocanul de lemn o sarati putin, piperati si o puneti in straturi pe o farfurie turnind lapte crud intre bucatile de carne. Laptele inmoiaie carnea, o face mai fina .

Carnea batuta cu laptele se lasa la rece cel putin 2 ore. Carnea se va imbiba cu lapte, restul de lapte il stergeti cu un servetel de hirtie.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...

Citeste continuarea

Gulyas de vita la Multicooker

Postat de timea

Gulyas de vita la Multicooker

Punem in vasul aparatului uleiul, ceapa spalata si tocata marunt si carnea taiata cubulete. Selectam meniul Fry, timpul: 15 min si apasam butonul Start. Amestecam de vreo doua ori apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2010, 07:37
totdeauna mi-a placut cum merge la gust vita cu morcov si usturoi .
la 02.02.2010, 13:19
ca sa fragezesti carnea se poate unge cu o coaja de mango(cu ceva pulpa )sau de papay
la 02.02.2010, 17:44
Mihaiela avem acelas gust. merita incercata aceasta receta.
la 02.02.2010, 17:48
martagabriela iti multumesc mult pentru sfat, dar cred ce e mult mai sanatos si folositor sa maninci aceste fructe in stare proaspata ,contin multe vitamine si sunt foarte gustoase. In al doilea rind - costa o groaza de bani si nu fiecare gospodina isi permite sa le cumpere.
la 02.02.2010, 23:46
Si mama fragezeste carnea de vitel in lapte, iese foarte buna! Rulourile astea arata extraordinar de bine! Le trec la favorite

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking