Ingrediente
- un pachet de branza de vaci grasa- 250 g
- un ou
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- o fiola esenta de vanilie
- 3 linguri cu gris
Pentru tavalit:
- o lingura cu unt
- 3 linguri cu pesmet
- 100 g zahar
Mod de preparare
Se amesteca aceste ingrediente cu mixerul, grisul se pune ultimul, in ploaie. Din aceasta cantitate ies 10-11 papanasi.
Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se da focul mic si cu mana uda se formeaza bilute din branza si se pun in apa. Bilutele sa fie de marimea unei mingiute de ping-pong. Cam in 5 minute ar trebui sa se ridice toti la suprafata si se scot pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere.
Separat vom pregati pesmetul prin care tavalim papanasii. Punem intr-o tigaie de teflon o lingura de unt, iar cand s-a topit punem 3 linguri de pesmet si amestecam, la foc mic, pana se rumeneste foarte putin.
Bun! Intr-o farfurie turnam zaharul si papanasii fierbinti ii tavalim rapid prin pesmet si apoi prin zahar. Voila!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi pentru copii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|