Soarele - papanasi cu caise

Postat de mihaelar63 in Mancare copii
27 Iul 2019 | 6466 vizualizari
Soarele - papanasi cu caise

M-am  amorezat de ,, Soarele "' de cum l-am intalnit pe un blog culinar rusesc. Mi-a atras intai atentia vizual. Partea grea a venit la traducere cand erau indicate la sfarsit ,, batoane de porumb " sfarmate. M-a descurcat o moldoveanca nascuta in Chisinau. Era vorba de pufuleti dulci sfarmati. Cum eu nu am gasit asa ceva, am mers pe clasicul pesmet. ,,Meniu copii "

Ingrediente

  • 500 gr branza vaci grasa
  • 10 caise
  • 10 linguri pesmet auriu
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri gris
  • 2 oua
  • 2 linguri faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 lingurita rasa pudra de turmeric
  • 1 varf cutit sare fina
  • afine si frunzulite de menta pentru servit

Mod de preparare

  1.  La inceput se bat ouale cu 2 linguri de zahar .
  2. Caisele se spala si se curata de samburi .
  3. Jumatatile de caise se amesteca cu zaharul vaniliat .
  4. Daca doriti puteti sa puneti si putin zahar peste caise . Eu le-am preferat mai acrisoare .
  5. Se omogenizeaza branza de vaci cu sare , gris , faina alba si cu ouale batute cu zahar .
  6. Compozitia obtinuta se da 15 minute la rece .
  7. Intre timp pregatiti pesmetul .Intr-o tigaie prajiti pesmetul usor in ulei .
  8. Trebuie supravegheat ca sa nu se arda .
  9. Se i-a tigaia de pe foc si se amesteca pesmetul cu turmeric pudra si restul de zahar .
  10. Se pune o oala cu 2l apa la fiert .
  11. Din compozitoia cu branza de vaca se iau bucati mici , se intind in palma si in mijloc se pune cate o jumatate de caisa .
  12. Formati bile  ce le puneti la fiert in apa ce clocoteste domol .
  13. In momentul in care papanasii se ridica la suprafata , se scot cu o paleta cu gauri si se tavalesc prin pesmet .
  14. La servire decorati cu fructe si frunzulite de menta .
  15. Papanasii cu caise ,, Soarele "' sunt gustosi  serviti  calzi cat si reci.

                                            Pofta mare copii !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Soarele - papanasi cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose cu piersici si afine

Postat de AdrianUdrea

Briose cu piersici si afine

Se mixeaza ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga branza de vaci. Piersicile se trec prin blender cu putin iaurt pana se obtine un smoothie. In restul de iaurt se stinge...

Citeste continuarea

Omleta cu spanac la cuptor

Postat de sufletista

Omleta cu spanac la cuptor

Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ceapa tocata, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca cca 1 min, dupa care adaugam spanacul fiert si tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin impreuna....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2019, 13:51
la 27.07.2019, 14:05
Foarte buni!
la 27.07.2019, 14:41
la 27.07.2019, 14:54
Ce bine arata! Si deliciosi!
la 27.07.2019, 15:53

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking