Papricas de porc cu galuste

Postat de papabundetot in Porc
14 Iun 2013 | 4170 vizualizari
Papricas de porc cu galuste

Acest papricas a aparut datorita unei cereri speciale a unor prieteni ai blogului papabundetot….va voi dezvalui la momentul potrivit despre ce este vorba…deocamdata,mancam bine si ne amintim de copilarie si de perioadele petrecute la bunici,atunci cand bunica ne facea toate poftele si gatea ca nici o alta persoana de pe planeta Pentru aceasta reteta am folosit carne proaspata de porc si afumatura si o gramada de alte minunatii ale naturii:

Ingrediente

  • 3-400 gr carne proaspata de porc (pulpa)
  • 250 gr afumatura- poate fi costita sau scaricica (eu am folosit costita)
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 morcovi noi,mai mici
  • 1 tulpina usturoi verde
  • boia,2-3 foi dafin,
  • piper,sare,
  • ulei,unt

Pentru galuste:

  • 2 oua,faina

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin unt si ulei pana cand ceapa devine sticloasa (aveti grija  sa nu se arda),se adauga apoi o lingura de boia dulce,2-3 foi de dafin si se mai lasa putin pe foc. Adaugam apoi carnea (si cea proaspata si afumatura) si le lasam putin sa se caleasca 2-3 minute,adaugam apoi morcovii taiati rondele si apoi adaugam apa cat sa acopere carnea.Punem capacul si lasam sa fiarba,la inceput la foc iute si cand deja fierbe de 10 minute,dam focul incet.

Dupa ce carnea s-a facut,este moale si buna incepem sa facem galustele.Punem o craticioara cu apa si sare la foc si asteptam sa dea in clocot pt a fierbe galustele.Batem 2 oua bine de tot,apoi adaugam putin,cate putin faina alba (650),la final avem nevoie de o consistenta ….cleioasa ca sa zic asa ca un aluat de briose .

Dupa ce apa a inceput sa clocoteasca,luam o lingura si o inmuiem in apa,apoi luam cu ea din aluatul de galuste si punem in apa.Lasam sa fiarba la foc mic (daca e focul mare ele se umfla putin si se vor revarsa pe aragaz).Lasam galustele sa fiarba 15-20 minute,pentru a fi siguri insa ca s-au fiert dupa acest timp incercati o galusca si vedeti daca e fiarta.

Papricasul intre timp a fiert si el si ca o nota finala,am pus o lingura de amidon alimentar intr-o cana cu putina apa rece (eu nu folosesc faina la mancare),am amestecat pana amidonul s-a dizolvat si l-am adaugat peste papricas ca sa se ingroase putin sosul.

La sfarsit scoatem galustele si le scurgem de apa apoi le adaugam peste papricas. Gustam sa vedem daca e  destul de sarat de la afumatura…eu am mai adaugat putina sare si putin piper.Am servit cu o lingura de smantana si putin usturoi verde tocat foarte fin.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de porc cu galuste

Postat de katty

Papricas de porc cu galuste

Taiem carnea in cuburi potrivite de marime. Curatam si tocam ceapa fin. Curatam morcovul, il spalam si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional pana isi...

Citeste continuarea

Papricas de porc cu galuste

Postat de gurita_ta2005

Papricas de porc cu galuste

Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adauga si carnea si boia dulce. Se lasa circa 5 minute si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 20:44
Un preparat foarte gustos!
la 15.06.2013, 18:19
la 15.06.2013, 18:58
Am castigat un concurs cu acest preparat si acum el se vinde intr-un restaurant din Bucuresti dupa aceasta reteta a mea

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking