Ingrediente
- pentru tocanita:
- 400 gr pulpa de porc
- 2 cepe
- 4 linguri pasta de ardei
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper
- aproximativ 600 ml apa
- 3-4 linguri ulei
- 1/4 lingurita boia de ardei iute/dulce
- pentru galuste:
- 2 oua
- 4 linguri si jumatate faina
- un varf de sare
- patrunjel verde
Mod de preparare
Taiem carnea, cubulete.
Tocam marunt ceapa si o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam vasul acoperit aproximativ 10 minute sa fiarba in sucul propriu.
Punem aproximativ 400 ml apa si lasam sa fiarba 30-40 minute.
Cand a inceput sa scada apa, adaugam pasta de ardei si potrivim de sare si piper.
Cum preparam galustele:
Amestecam ouale cu putina sare si incepem sa punem treptat, faina.
Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa rece.
Lasam galustele la fiert aproximativ 10-15 minute, pana observam ca s-au fiert. Adaugam usturoiul pisat si boiaua. Amestecam si oprim focul.
Adaugam patrunjelul tocat si lasam sa se raceasca, apoi servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste din faina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|