Papricas de porc cu galuste din faina

Postat de Patricia_Iordache_79 in Porc
19 Iun 2013 | 20691 vizualizari
Papricas de porc cu galuste din faina

Este prima data cand pregatesc papricas si tare bun a fost! Am incercat reteta bucatarasului Timea si mi-a placut, insa, nu cred ca mi-au reusit foarte bine galustele. In reteta originala scrie "Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita" si am respectat intocmai insa nu imi ieseau. Eu am trecut lingura prin apa rece si a fost mult mai ok.

Ingrediente

  • pentru tocanita:
  • 400 gr pulpa de porc
  • 2 cepe
  • 4 linguri pasta de ardei
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • aproximativ 600 ml apa
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute/dulce
  • pentru galuste:
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Taiem carnea, cubulete.

Tocam marunt ceapa si o calim in uleiul incins. 

Adaugam carnea si lasam vasul acoperit aproximativ  10 minute sa fiarba in sucul propriu.

Punem aproximativ 400 ml apa si lasam sa fiarba 30-40 minute.

Cand a inceput sa scada apa, adaugam pasta de ardei si potrivim de sare si piper

Cum preparam galustele:

Amestecam ouale cu putina sare si incepem sa punem treptat, faina. 

Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa rece.

Lasam galustele la fiert aproximativ 10-15 minute, pana observam ca s-au fiert. Adaugam usturoiul pisat si boiaua. Amestecam si oprim focul.

Adaugam patrunjelul tocat si lasam sa se raceasca, apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste din faina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu carne de porc si conopida

Postat de gurita_ta2005

Orez cu carne de porc si conopida

Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa cat sa acopere,si se lasa la fiert 20 minute. Se pune ceapa tocata marunt,se mai adauga apa...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc rulat

Postat de GeorgianaGrigorescu

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea pe ambele parti.Tocam marunt rosia si ardeiul,zdrobim cateii de usturoi apoi ii tocam mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2013, 17:41
Vaiiiii ce bunatate!!!nu am cuvinte!!!ce as mai manca!!1
la 19.06.2013, 17:42
la 19.06.2013, 17:43
Foarte buna!ce culoare frumoasa,imi place tare mult,i-mi este o foame!
la 19.06.2013, 17:45
Costeo, te-as pofti la masa dar nu mai am
la 19.06.2013, 17:45
o bunatate

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking