Porționăm carnea în bucăți mai mici, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim în ulei încins, pe toate părțile.
Transferăm apoi, carnea în alt vas și în locul ei adăugăm ceapa tocată solzișori.
Adăugăm și câțiva stropi de apă și călim ceapa până se pătrunde bine și devine translucidă.
Imediat adăugăm boiaua de ardei și amestecăm intens, să nu se ardă, ci să pătrundă frumos în ceapă.
Adăugăm, apoi, pasta de roșii și ardei, iar când sosul începe să fiarbă, adăugăm și foile de dafin.
Între timp, ne ocupăm și de găluște.
Punem un vas cu puțină apă pe foc și un praf de sare.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper, adăugăm apa minerală și încorporăm făina.
Când apa atinge punctul de fierbere, luăm, cu o lingura umezită în apă rece, din compoziția de găluște și o scufundăm în vas.
Procedăm așa până se termină compoziția și de fiecare dată umezim lingura în apă rece.
Lăsăm găluștele să fiarbă, până considerăm că sunt preparate cam trei sferturi, apoi stingem focul.
Peste sosul de pe foc, adăugăm carnea și completăm cu apă din vasul în care au fiert găluștele, până se acoperă carnea.
Când sosul începe să fiarbă, transferăm în el și găluștele.
Dacă mai este cazul, mai adăugăm puțină apă, dar urmărim să nu obținem un sos prea fluid.
Desfacem o lingură de făină in smântână, adăugând și o lingură, două de sos, apoi o amestecăm rapid în sosul de pe foc.
Amestecăm intens până se omogenizează, dar cu mare atenție să nu strivim găluștele.
Mai lăsăm papricașul de pui să fiarbă 6-8 minute, la foc încet, timp în care ii potrivim gustul cu ce considerăm că mai trebuie: sare, piper, eventual câteva rondele de ardei iute, apoi, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.
Pare migălos acest papricaș de pui, dar în realitate nu este și merită preparat.
Să vă fie de folos!