Papricas de pui cu mamaliguta

Postat de mihaelar63 in Pui
9 Ian 2017 | 32742 vizualizari
Papricas de pui cu mamaliguta

 Bun papricasul de pui !!! Daca ai carne de pui crescut la tara, este delicios. Conteaza mult calitatea si prospetimea ingredientelor.  Sa fie sanatoasa soacra si prietenii, sa ne mai dea din cand in cand cate un pui. Sincer, de cativa ani eu, nu am cumparat carne de pasare. Mai primesc si eu cate un pui, un curcan, o rata, o gasca. Asa... ca-s fata buna !!!  Reteta este  cum o stiu de la bunica si de la mama. Am cercetat ,asa se gateste  si in tara vecina de unde provine.  Va invit sa incercati si acest mod de preparare. Bineinteles ca cel mai bine merge cu mamaliguta.

Ingrediente

  • 1 kg carne pui [aripi si pulpe am pus eu ]
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute rosu
  • 1 cana smantana
  • 2 linguri faina alba
  • 2 linguri untura proaspata [eu am avut de rata ]
  • sare
  • piper optional
  • patrunjel verde
  • malai pentru mamaliga

Mod de preparare

Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala.

Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile.

Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa si ardeiul.

Se adauga boiaua rosie de ardei si pasta de ardei iuti. Imediat, se toarna apa cat sa acopere carnea. Sarati.

Fierbeti sub capac, cam 30 minute, pana carnea incepe sa se inmoaie.

Amestecati intr-un bol faina si smantana.

Diluati cu putina apa si turnati in tocanita amestecand usor.

Lasati sa scada pana cand are consistenta potrivita placului.

Gustati si sarati, piperati daca este nevoie.

 Serviti papricasul, asezonat cu patrunjel verde, insotit de mamaliguta fierbinte.

Pofta buna !!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas cu piept de pui si galbiori la slow cooker Crock Pot

Postat de mihaelar63

Papricas cu piept de pui si galbiori la slow cooker Crock Pot

Ceapa si gogosarul se curata si se taie marunt cubulete . Sotati-le usor in ulei . Sarati si piparati . Pieptul de pui se taie cuburi mai marisoare si se pune la sotat pana...

Citeste continuarea

Papricas unguresc de pui cu mamaligută

Postat de ancutaCH

Papricas unguresc de pui cu mamaligută

Ceapa se taie julien și se rumenește în ulei. Peste ceapa rumenită se așează puiul porționat în bucăți potrivite și se lasă la înăbușit 10 minute, după care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2017, 07:09
Buuuun!
la 09.01.2017, 07:30
Bun. As vrea si eui o portiuca
la 09.01.2017, 07:44
Bun, bun!
la 09.01.2017, 08:25
Așa ceva nu pot refuza niciodată!
la 09.01.2017, 08:27
Ooo, da! Nu refuzăm așa ceva!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking