Ingrediente
- 1 kg carne pui [aripi si pulpe am pus eu ]
- 1 ceapa mare rosie
- 1 ardei kapia rosu
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita pasta ardei iute rosu
- 1 cana smantana
- 2 linguri faina alba
- 2 linguri untura proaspata [eu am avut de rata ]
- sare
- piper optional
- patrunjel verde
- malai pentru mamaliga
Mod de preparare
Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala.
Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile.
Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa si ardeiul.
Se adauga boiaua rosie de ardei si pasta de ardei iuti. Imediat, se toarna apa cat sa acopere carnea. Sarati.
Fierbeti sub capac, cam 30 minute, pana carnea incepe sa se inmoaie.
Amestecati intr-un bol faina si smantana.
Diluati cu putina apa si turnati in tocanita amestecand usor.
Lasati sa scada pana cand are consistenta potrivita placului.
Gustati si sarati, piperati daca este nevoie.
Serviti papricasul, asezonat cu patrunjel verde, insotit de mamaliguta fierbinte.
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (46)
|