Papricas de pui in vasul Zepter

Postat de bylaura in Pui
30 Iun 2013 | 6741 vizualizari
Papricas de pui in vasul Zepter

Si daca am experimentat felul I, in vasul minune :) am pregatit si o bunatate de mancarica plina de savoare si gust bun. Cum era de asteptat, totul a iesit perfect, carnita si legumele au acel "ceva" ce nu intalnesti la mancarurile pregatite in oalele traditionale.

Ingrediente

  • pieptul, pulpele si aripile de la pui
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 foi de dafin, piper, cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Am folosit de la un pui aripile, pulpele si pieptul pe care le-am dezosat.

Se pune vasul Zepter pe foc cu o picatura de ulei si asteptam sa se incinga bine pana la jumatatea zonei de culoare verde. Cand vasul s-a incins, se pune carnea de pui taiata cubulete (mai putin aripile care raman intregi) si se lasa pe foc, cu capacul pus sa fiarba in suc propriu, cateva minute, pana incepe sa iasa abur. Apoi, se adauga ceapa si ardeiul tocate.

Cand toate au fiert, se pune bulionul dizolvat cu 2 linguri de apa si condimentezi cu sare, piper, cimbru si foile de dafin.

Intre timp se fac galustele din ouale batute si amestecate cu faina in ploaie, si un praf de sare. Aluatul nu trebuie sa fie prea gros fiindca vor iesi tari.

Se da vasul jos de pe foc si cu ajutorul unei linguri, se adauga galustele.

Se pune iar pe foc pana ce acul ajunge iar in zona verde.

La final se adauga usturoiul si patrunjelul tocate marunt, se da vasul de pe foc si se tine in continuare acoperit.

Am folosit foarte putin ulei, doar doua linguri de apa cand am dizolvat bulionul si nu am folosit hota din bucatarie fiindca totul s-a preparat cu capacul pus fara a evapora abur/miros.

Cu toate ca acestui fel de mancare ii trebuie sos, si la un vas clasic s-ar fi facut cu apa din belsug, cu vasul Zepter nu a fost nevoie fiindca totul s-a preparat in suc propriu.

Ce a rezultat ? Un deliciu !

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandwis din piept de pui la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Sandwis din piept de pui la cuptor

             Pieptul de pui l-am spalat si curatat.L-am taiat felii subtiri ca pentru snitele si le-am batut bine.Mi-au iesit 8 bucati...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui

Postat de Irina

Tagliatelle cu pui

Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Am folosit tagliatelle in doua culori, albe si verzi.  Pieptul de pui spalat bine si uscat, l-am taiat cubulete, apoi fasii mai subtiri. Am curatat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2013, 00:05
la 30.06.2013, 00:06
Ma bucur ca-ti place
la 30.06.2013, 00:11
buna mancare
la 30.06.2013, 00:15
Merci Timea
la 30.06.2013, 07:48

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking