Papuci cu banane

Postat de comanligia in Dulciuri
30 Mai 2014 | 4561 vizualizari
Papuci cu banane

Stiu ca au o denumire ciudata,dar asa se numesc pe aici (Chaussons )normal au o forma mai lata dar ca sa ajunga intregii familii trebuia sa le mai iau din dimensiuni :D :)))

Ingrediente

Ptr umplut:

  • 500 gr banane
  • 1 bucatica de unt(ca o lingura)
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf scortisoara(sau rasa daca nu doriti sa fie prea aromat)
  • 1 ou ptr uns

Ptr aluat feuilletée:

  • 250 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita otet
  • 250 unt moale
  • 10 cl apa

Mod de preparare

Aluatul:Se pun intr-un vas faina,sarea,otetul si 50 gr unt.Se varsa apa in ploaie si se lucreaza cu mainile.Se framanta bine pana devine o coca nelipicioasa.

Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 10 min.Pe planul de lucru pudrata cu faina se intinde coca cu sucitorul in forma rotunda(,eu am intins pe o foaie de pergament) si se pune in centru untul ramas si se pliaza in forma de plic,se intinde cu sucitorul si se pliaza iar,apoi se introduce la frigider 15 min.Se face acest lucru de 5 ori si de fiecare data introdusa la frigider 10 min.Se poate inveli cu o folie alimentara si se poate congela ptr o alta data la folosirea acesteia.Se poate folosi coca cumparata,la alegerea fiecaruia.

Umplutura:Se curata bananele de coaja si se taie rondele,apoi se calesc intr-o tigaie cu zaharul,untul si scortisoara.Se amesteca usor pana se caramelizeaza.

Pe planul de lucru se intinde foaia subtire,apoi se pune cate putin din compozitia de banane caramelizate se taie o forma cu o rola ondulata ptr a forma papucii(trebuie sa aibe o forma de jumatate de cerc ca in imagine),se ung cu albus de ou pe margine ptr a se lipi,apoi se pliaza si se ung cu albusul ramas batut cu galbenusul.Se pun in tava pe o foaie de pergament si se dau la copt la 200°c pana se rumenesc.

Se pot servi cu lapte,ceai,ciocolata calda,cafea la alegerea fiecaruia!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papuci cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Postat de privatelaura

Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma...

Citeste continuarea

Foietaj cu mere si piersici

Postat de Elena_Daria

Foietaj cu mere si piersici

Cele 2 foi se lasa la dezghetat peste noapte in frigider. Curatam merele si le taiem cubulete. Piersicile le lasam la scurs. Pastrand doua bucatii pentru a le taia feliute, iar restul le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2014, 10:50
vreau si eu o pereche de papuci
la 30.05.2014, 10:55
Ce fain!
la 30.05.2014, 11:00
Bune!
la 30.05.2014, 11:02
Super! 10 cl= 100 ml?
la 30.05.2014, 11:05

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking